Biscuiti din faina integrala si migdale

• amestecati intr-un bol mai mare faina cu praful de copt, coaja de lime si de portocala, migdalele macinate fin,

Portii
20
Timp pregatire
20 minute
Timp coacere
8 minute
Complexitate
redusa

Ingrediente

  • faina integrala de grau 200 g
  • lapte 100 ml
  • galbenus de ou 1 buc
  • zahar 50 g
  • unt 60 g
  • coaja de lime 1 lingurita
  • coaja de portocala 1 lingurita
  • migdale 100 g
  • praf de copt 1 lingurita
  • un praf de sare
  • Pentru umplutura:
  • ciocolata neagra 50 g
  • smantana pentru frisca 50 ml

Mod de preparare

• amestecati intr-un bol mai mare faina cu praful de copt, coaja de lime si de portocala, migdalele macinate fin, zaharul si un praf de sare
• topiti untul si amestecati-l separat cu laptele si galbenusul de ou
• adaugati amestecul lichid peste cel solid si framantati usor cu mana pana obtineti un aluat nelipicios si ferm
• daca mai este nevoie, puteti sa mai presarati deasupra putina faina, pentru a framanta mai usor
• puneti aluatul in folie de plastic si lasati-l la frigider 15 minute
• puneti aluatul in aparatul pentru biscuiti Marcato Biscuit si alegeti o forma pentru biscuiti pe care o montati la celalalt capat al aparatului
• setati aparatul pe pozitia 2 pentru biscuiti mari si formati biscuitii direct in tava de copt, fara sa o ungeti si fara hartie de copt
• coaceti biscuitii la 180 de grade pentru 8-10 minute, pana se rumenesc usor
• preparati intre timp crema, incalziti bine smantana si turnati-o peste ciocolata rupta bucati, apoi amestecati bine pana se omogenizeaza
• cand se racesc, se pot umple cu putina crema de ciocolata
Pofta buna!

Prajitura cu ciocolata si zmeura

Un desert foarte aromat cu zmeura si ciocolata !

Ardei kapia rosu umplut cu legume si carne de pui

O mancare de toamna usoara!

Specialitate de ardei umpluti cu carne de pui si galbiori

Astazi va aduc varianta de ardei care mi se pare mie ca imi satisface cel mai mult gustul culinar. Stim foarte bine ca atunci...