Briose cu lichior de oua

Incalzim cuptorul la 190 de grade C. Captusim formele de briose cu hartie de copt. Amestecam faina cu intaritorul alimentar si adaugam praful de copt.

Timp pregatire
120 minute
Complexitate
medie

Ingrediente

  • 12 dkg intaritor alimentar
  • 15 dkg faina
  • 1 pachet praf de copt
  • 5 oua
  • 25 dkg zahar
  • 1 pachet zahar vanilat
  • 1
  • 75 dl ulei
  • 1
  • 75 dl lichior de oua
  • ½ dl lichior de migdale
  • 2 linguri praf de cacao

Mod de preparare

Incalzim cuptorul la 190 de grade C. Captusim formele de briose cu hartie de copt. Amestecam faina cu intaritorul alimentar si adaugam praful de copt. Batem spuma ouale, zaharul vanilat, uleiul si lichiorul de oua. Adaugam amestecul de faina si amestecam bine. Punem separat 1/3 din amestec la care adaugam lichiroul de migdale, praful de cacao si amestecam bine. Punem c ate o lingura din amestecul galben in forme, apoi din amestecul cu cacao si din nou din cel galben. Coacem 20-25 de minute. Din acest amestec obtinem 12 briose.
Alte retete prajituri recomandate

Fantana de ciocolata

Tarta cu visine

Prajituri cu visine

Prajitura cu ciocolata si zmeura

Un desert foarte aromat cu zmeura si ciocolata !

Ardei kapia rosu umplut cu legume si carne de pui

O mancare de toamna usoara!

Specialitate de ardei umpluti cu carne de pui si galbiori

Astazi va aduc varianta de ardei care mi se pare mie ca imi satisface cel mai mult gustul culinar. Stim foarte bine ca atunci...