Butonasi cu caise si caju

Butonasi cu caise si caju sunt de fapt niste prajituri cu fructe si un sortiment de nuci. Caju poate fi inlocuit si cu nuci, fistic sau alune de padure. Aceasta reteta de prajituri este foarte rapida

Timp pregatire
30 minute
Complexitate
medie

Ingrediente

  • 226 g unt
  • 150 g zahar
  • 1 lingurita coaja de portocala
  • 4 linguri de lapte condensat
  • 2 pliculete de zahar vanilat
  • 320 g faina
  • 100 g caise
  • 70 g caju

Mod de preparare

Untul la temperatura camerei, zaharul si zaharul vanilat de amesteca cu mixerul pana se obtine o crema pufoasa, apoi se incorporeaza coaja de portocala.
Se adauga caisele taiate bucati (daca folositi caise proaspete alegeti-le pe cele mai tari) si caju prajit in prealabil si tocat bucati. Apoi se adauga o parte din faina alternand cu laptele condensat si apoi restul de faina.
Aluatul obtinut se imparte in doua, iar din fiecare parte de aluat se formeaza un sul pe care il invelim in hartie de copt.
Aluatul se da la frigider pentru o ora. Dupa aceea sulurile se taie felii care se pun in tava cu hartie de copt si se dau la cuptor pentru 15 minute.


Biscuitii formati se racesc complet si se servesc.

Oua vopsite in foi de ceapa

Este pentru prima data cand vopsesc oua in foi de ceapa si pot sa spun ca au iesit foarte frumoase.

Cozonac pufos cu aluat oparit

Cozonacul pufos cu aluat oparit se pastreaza moale si pufos si in zilele urmatoare. Aluatul de cozonac se lucreaza foarte...

Drob usor de pui

Drob de pui pentru masa de Paste, se face rapid si cu ingrediente 100% naturale si 100% sanatoase, alaturi de condimentele Kamis

Parteneri
Bucataras.RO

Dovlecei pane cu marar si oregano

O mancare de sezon foarte gustoasa :)

Dovlecei pane cu marar si oregano
Gustos.RO

Drob de miel in foietaj

Organele de miel se pun la fiert in apa rece impreuna cu cateva boabe de piper,1 foaie de dafin timp de 35- 40 minute.

Drob de miel in foietaj
ReteteCulinare.RO

Altfel de Cozonac cu Nuca

Altfel de Cozonac cu Nuca