Chiacchiere (de carnaval), un fel de minciunele

Se amesteca ouale cu tuica, vinul, zaharul, sarea si se bat impreuna Se toarna peste faina. Se pune untul moale si apoi coaja rasa de la lamaie Se inc

Timp pregatire
90 minute
Complexitate
medie

Ingrediente

  • 500 g faina
  • 100 g zahar
  • 50 g unt
  • 4 linguri tuica
  • 4 linguri vin alb (sec)
  • 4 oua
  • sare
  • coaja de la o lamaie
  • ulei pt prajit

Mod de preparare

Se amesteca ouale cu tuica, vinul, zaharul, sarea si se bat impreuna

Se toarna peste faina.

Se pune untul moale si apoi coaja rasa de la lamaie

Se incorporeaza tot si aluatul obtinut se lasa la "odihnit" jumate de ora.

Aluatul pt. taiat rondele sa fie usor de dat prin masina, se da prin masina la cea mai mare grosime, apoi la cea mai mica

Taiem fasii si facem fundite.

Prajim in baie de ulei.

Se scot pe hartie de bucatarie.

Cand sunt reci se pudreaza cu zahar.
Pofta buna!

Reteta Chiacchiere a fost propusa de Aninita pe forum culinar.ro

Alte retete de minciunele gasiti aici:

Minciunele,

Minciunele,

Prajitura cu ciocolata si zmeura

Un desert foarte aromat cu zmeura si ciocolata !

Ardei kapia rosu umplut cu legume si carne de pui

O mancare de toamna usoara!

Specialitate de ardei umpluti cu carne de pui si galbiori

Astazi va aduc varianta de ardei care mi se pare mie ca imi satisface cel mai mult gustul culinar. Stim foarte bine ca atunci...