Cornulete cu iaurt

Cornuletele cu iaurt sunt foarte fragede, umplute cu magiun. Aceasta reteta de cornulete nu este deloc greu de preparat.

Timp pregatire
35 minute
Complexitate
medie

Ingrediente

  • 50 g unt topit si racit
  • 250 g iaurt
  • 1 lingura de zahar
  • 500 g faina
  • un strop de praf de copt
  • un praf de sare
  • marmelada
  • crema de ciocolata sau miere pentru umplutura
  • zahar pudra vanilat.

Mod de preparare

Se cerne faina in castron, se adauga iaurtul amestecat cu lingura de zahar, sau cu plicul de zahar vanilat, untul topit si racit si praful de copt. Se amesteca cu o lingura de lemn, apoi cu mainile infainate, se mai modeleaza putin, fara sa se framante prea tare. Se obtine un aluat care se imparte in doua.

Pe o hartie de copt, presarata cu faina, de intinde un disc din aluat, apoi se taie in opt pe diametru. Pe fiecare triunghi rezultat se pune o lingurita de marmelada, apoi se ruleaza, dinspre baza spre varf si se da forma de cornulet.

Se pun toate cornuletele rezultate in tava tapetata cu hartie de copt. Se dau la cuptor 20 minute, la 180°C, fara sa se unga pe deasupra.


Dupa ce s-au copt se pudreaza cu zahar. Reteta Cornulete cu iaurt a fost propusa de Bolognese di Cluj pe forum culinar.ro

Prajitura cu ciocolata si zmeura

Un desert foarte aromat cu zmeura si ciocolata !

Ardei kapia rosu umplut cu legume si carne de pui

O mancare de toamna usoara!

Specialitate de ardei umpluti cu carne de pui si galbiori

Astazi va aduc varianta de ardei care mi se pare mie ca imi satisface cel mai mult gustul culinar. Stim foarte bine ca atunci...