Cornulete cu mac de Craciun

Cornulete cu mac sunt fragede si aromate, umplute cu mac aromat din abundenta sunt o reteta perfecta pentru Craciun. Pregateste macul cu o zi inainte, ca sa se inmoaie bine, si sa obtii o crema de mac fina pentru cornulete.

Timp pregatire
120 minute
Complexitate
medie

Ingrediente

  • 350g faina
  • 250g untura (1 pachet de unt sau margarina)
  • Jumatate de ceasca apa minerala sau obisnuita
  • 1 lingurita bicarbonat
  • 1 lamaie
  • 1 praf de sare
  • 100ml lapte
  • 200g zahar
  • esenta de vanilie
  • 200g mac

Mod de preparare

Macina macul si toarna peste el o cana cu apa fierbinte. Lasa peste noapte sa se inmoiae, sau daca ai uitat lasa-l macar 2 ore. Fierbe 100ml lapte cu 200g zahar, adauga si macul oparit. Pune la foc mic si amesteca pana se ingroasa. Dupa ce s-a racit putin adauga esenta de vanilie.

Pregateste aluatul pentru cornulete:

Pune intr-un castron untura si faina si amesteca bine pana la omogenizare. Razuie coaja de lamaie si adaug-o, o, la fel si praful de copt. Adauga apoi apa, varful de sare si esenta dupa gust. Framanta bine si lasa-l deoparte la dospit pentru 40 de minute.

Intinde cate o foaie subtire de aluat, intinde-o pe toata suprafata cu umplutura de mac, apoi taie patrate de 6-7cm pe care le rulezi. Aseaza cornulete cu mac in tava tapetata cu hartie de copt si da la cuptor pentru 20 de minute.


Serveste cornulete cu mac pe un platou, pudrate cu zahar din abundenta. Sunt perfecte pentru Craciun.

Oua vopsite in foi de ceapa

Este pentru prima data cand vopsesc oua in foi de ceapa si pot sa spun ca au iesit foarte frumoase.

Cozonac pufos cu aluat oparit

Cozonacul pufos cu aluat oparit se pastreaza moale si pufos si in zilele urmatoare. Aluatul de cozonac se lucreaza foarte...

Drob usor de pui

Drob de pui pentru masa de Paste, se face rapid si cu ingrediente 100% naturale si 100% sanatoase, alaturi de condimentele Kamis

Parteneri
Bucataras.RO

Desert tort cu jeleu de visine

Desert tort cu jeleu de visine
Gustos.RO

Drob de miel in foietaj

Organele de miel se pun la fiert in apa rece impreuna cu cateva boabe de piper,1 foaie de dafin timp de 35- 40 minute.

Drob de miel in foietaj
ReteteCulinare.RO

Altfel de Cozonac cu Nuca

Altfel de Cozonac cu Nuca