Cornulete cu vanilie

Se amesteca faina cu 100 gr zahar, sarea, migdalele, alunele si untul. Se formeaza 3 rulouri, care se dau la frigider aproximativ o ora. Se taie apoi

Timp pregatire
45 minute
Complexitate
redusa

Ingrediente

  • 170 gr zahar
  • sare
  • 280 gr faina
  • 50 gr migdale
  • 50 gr alune
  • 210 gr unt
  • 100 gr zahar pudra
  • miezul de la un baton de vanilie

Mod de preparare

Se amesteca faina cu 100 gr zahar, sarea, migdalele, alunele si untul. Se formeaza 3 rulouri, care se dau la frigider aproximativ o ora. Se taie apoi in felii groase de un deget si se modeleaza cornuletele. Se asaza apoi pe tavi tapetate cu hartie de copt si se coc in cuptorul incins, 12 minute. Separat, se amesteca zaharul pudra cu restul de zahar tos si miezul de vanilie, iar cornuletele proaspat scoase din cuptor se tavalesc prin acest amestec.


Se servesc dupa ce s-au racit.

Alte retete de dulciuri:

Prajitura snikers Prajitura cu gem Prajituri simple

Prajitura cu ciocolata si zmeura

Un desert foarte aromat cu zmeura si ciocolata !

Ardei kapia rosu umplut cu legume si carne de pui

O mancare de toamna usoara!

Specialitate de ardei umpluti cu carne de pui si galbiori

Astazi va aduc varianta de ardei care mi se pare mie ca imi satisface cel mai mult gustul culinar. Stim foarte bine ca atunci...