Cornulete delicioase cu rahat

Pentru cornulete delicioase cu rahat toate ingredientele pentru aluat se frământă până rezultă un aluat omogen şi nelipicios pe care îl lăsaţi la crescut.

Timp pregatire
60 minute
Complexitate
redusa

Ingrediente

  • 500 gr făină
  • 250 gr unt
  • 4 gălbenuşuri
  • 30 gr drojdie dizolvată în 4 linguri de lapte
  • 1 lingură de zahăr
  • 2 linguri de smântână
  • 1 linguriţă rasă de sare
  • zahar pudra
  • rahat

Mod de preparare

Pentru cornulete delicioase cu rahat toate ingredientele pentru aluat se frământă până rezultă un aluat omogen şi nelipicios pe care îl lăsaţi la crescut. Cât creşte aluatul, tăiaţi rahatul în bastonaşe. După ce aluatul creste, acesta se intinde pana cand rezulta o foaie subtire, care se taie in patratele. In mijlocul fiecarui partatel se pune o bucatica de rahat si se unesc doua colturi.


Cornuletele delicioase cu rahat se pot servi calde sau reci.

Sursa acestei retete este blogul culinar Retetele Anei.

Prajitura cu ciocolata si zmeura

Un desert foarte aromat cu zmeura si ciocolata !

Ardei kapia rosu umplut cu legume si carne de pui

O mancare de toamna usoara!

Specialitate de ardei umpluti cu carne de pui si galbiori

Astazi va aduc varianta de ardei care mi se pare mie ca imi satisface cel mai mult gustul culinar. Stim foarte bine ca atunci...