Cornuletele fragede cu gem de prune nu sunt deloc greu de pregatit. Cu aluatul pentru cornulete se lucreaza foarte usor, rezultand niste cornulete fragede cu gem care se topesc in gura.
Punem faina intr-un bol apoi in mijloc facem o adancitura si adaugam celalate ingrediente , framantam repede , deaorece este un aluat fraged nu trebuie framantat mult, ci doar atat cat sa devina omogen.
Impartim aluatul in 4 parti egale. Luam o bucata de aluat si o intindem sub forma de cerc cu ajutorul unui sucitor, atentie trebuie sa lucram pe o suprafata pudrata cu faina pt a nu se lipi aluatul, o intindem subtire, apoi o impartim in 10 triunghiuri egale.
La capatul fiecarui triunghi vom pune o lingurita magiun de prune si apoi il rulam. Le punem pe o tava de copt cu hartie cerata si le dam la cuptor pana devin usor aurii la margini.
Le pudram cu zahar praf si le lasam sa se raceasca.
Facem la fel cu aluatul ramas pana cand sunt toate gata.
Se pastreaza foarte bine cateva zile intr-un loc racoros.
Pofta buna!
Cornuletele fragede cu gem de prune se servesc dupa ce s-au racit.
Incearca o reteta usoara de cheesecake fara coacere cu mure si matcha – un desert rafinat, colorat natural, cu gust...
Cheesecake cu mure si matcha - reteta fara coacere, usoara si delicioasaRulouri delicate din dovlecei umplute cu crema de branza si coapte in sos aromat de rosii – o reteta italiana usoara,...
Rulouri de dovlecei cu branza la cuptor, in sos de rosii