Cornulete fragede de nuca

Se freaca untul sau margarina, se adauga zaharul si se amesteca. Se adauga coaja de lamaie, miezul de nuca macinat, faina, sarea si bicarbonatul stins

Timp pregatire
45 minute
Complexitate
redusa

Ingrediente

  • 300 gr faina
  • 200 gr unt sau margarina
  • 100 gr zahar
  • 1 lamaie
  • 1 bicarbonat
  • 150 gr miez de nuca
  • sare

Mod de preparare

Se freaca untul sau margarina, se adauga zaharul si se amesteca. Se adauga coaja de lamaie, miezul de nuca macinat, faina, sarea si bicarbonatul stins cu o lingura de otet sau cu zeama de lamaie si se amesteca bine. Se intinde o foaie de 5-6 mm grosime, se taie in patrate cu latura de 5-6 cm si se ruleaza fiecare, danduli-se forma de cornulete. Acestea se asaza intr-o tava, tapetata cu hartie de copt si se introduce in cuptor, la foc potrivit.
Se orneaza cu zahar pudra.

Alte retete de dulciuri:

Prajitura cu visine

Cozonac moldovenesc

Cornulete cu rahat

Oua vopsite in foi de ceapa

Este pentru prima data cand vopsesc oua in foi de ceapa si pot sa spun ca au iesit foarte frumoase.

Cozonac pufos cu aluat oparit

Cozonacul pufos cu aluat oparit se pastreaza moale si pufos si in zilele urmatoare. Aluatul de cozonac se lucreaza foarte...

Drob usor de pui

Drob de pui pentru masa de Paste, se face rapid si cu ingrediente 100% naturale si 100% sanatoase, alaturi de condimentele Kamis

Parteneri
Bucataras.RO

Chifle cu lapte batut si rosii uscate

Chifle cu lapte batut si rosii uscate
Gustos.RO

Drob de miel in foietaj

Organele de miel se pun la fiert in apa rece impreuna cu cateva boabe de piper,1 foaie de dafin timp de 35- 40 minute.

Drob de miel in foietaj
ReteteCulinare.RO

Altfel de Cozonac cu Nuca

Altfel de Cozonac cu Nuca