Cornulete fragede de nuca

Se freaca untul sau margarina, se adauga zaharul si se amesteca. Se adauga coaja de lamaie, miezul de nuca macinat, faina, sarea si bicarbonatul stins

Timp pregatire
45 minute
Complexitate
redusa

Ingrediente

  • 300 gr faina
  • 200 gr unt sau margarina
  • 100 gr zahar
  • 1 lamaie
  • 1 bicarbonat
  • 150 gr miez de nuca
  • sare

Mod de preparare

Se freaca untul sau margarina, se adauga zaharul si se amesteca. Se adauga coaja de lamaie, miezul de nuca macinat, faina, sarea si bicarbonatul stins cu o lingura de otet sau cu zeama de lamaie si se amesteca bine. Se intinde o foaie de 5-6 mm grosime, se taie in patrate cu latura de 5-6 cm si se ruleaza fiecare, danduli-se forma de cornulete. Acestea se asaza intr-o tava, tapetata cu hartie de copt si se introduce in cuptor, la foc potrivit.
Se orneaza cu zahar pudra.

Alte retete de dulciuri:

Prajitura cu visine

Cozonac moldovenesc

Cornulete cu rahat

Prajitura cu ciocolata si zmeura

Un desert foarte aromat cu zmeura si ciocolata !

Ardei kapia rosu umplut cu legume si carne de pui

O mancare de toamna usoara!

Specialitate de ardei umpluti cu carne de pui si galbiori

Astazi va aduc varianta de ardei care mi se pare mie ca imi satisface cel mai mult gustul culinar. Stim foarte bine ca atunci...