Cornuri cu nuca

din ingrediente se prepara o coca traditionala, care se imparte in 4. Se intind pe masa presarata cu faina in forma de dreptunghi, se ung cu margarin

Timp pregatire
120 minute
Complexitate
medie

Ingrediente

  • 500 g faina
  • 250 g margarina
  • Sare
  • 200 ml smantana
  • 4 galbenusuri de oua
  • Crema:
  • 100-250 g nuci
  • 150 g zahar
  • 1 lingura gem de caise
  • Spuma din 4 albusuri

Mod de preparare

din ingrediente se prepara o coca traditionala, care se imparte in 4. Se intind pe masa presarata cu faina in forma de dreptunghi, se ung cu margarina topita si se ruleaza. Se pun pe o tava si se baga la frigider pentru o zi. A doua zi se scot din frigider, se tai bucatele de 1,5 cm si se umple. Pentru umplutura se fierbe zaharul cu nuca in 100 ml apa, si se amesteca cu gemul de caise si spuma din albus de oua. Se baga la cuptorul incins. Dupa ce s-au racit se dau prin zahar pudra.
Alte retete recomandate

Oua vopsite in foi de ceapa

Este pentru prima data cand vopsesc oua in foi de ceapa si pot sa spun ca au iesit foarte frumoase.

Cozonac pufos cu aluat oparit

Cozonacul pufos cu aluat oparit se pastreaza moale si pufos si in zilele urmatoare. Aluatul de cozonac se lucreaza foarte...

Drob usor de pui

Drob de pui pentru masa de Paste, se face rapid si cu ingrediente 100% naturale si 100% sanatoase, alaturi de condimentele Kamis

Parteneri
Bucataras.RO

Ciuperci prajite (Multicooker)

Cu poftele nu-i de gluma,,, da' asa bune ar fi fost niste ghebe!

Ciuperci prajite (Multicooker)
Gustos.RO

Drob de miel in foietaj

Organele de miel se pun la fiert in apa rece impreuna cu cateva boabe de piper,1 foaie de dafin timp de 35- 40 minute.

Drob de miel in foietaj
ReteteCulinare.RO

Altfel de Cozonac cu Nuca

Altfel de Cozonac cu Nuca