Cornuri cu nuca

din ingrediente se prepara o coca traditionala, care se imparte in 4. Se intind pe masa presarata cu faina in forma de dreptunghi, se ung cu margarin

Timp pregatire
120 minute
Complexitate
medie

Ingrediente

  • 500 g faina
  • 250 g margarina
  • Sare
  • 200 ml smantana
  • 4 galbenusuri de oua
  • Crema:
  • 100-250 g nuci
  • 150 g zahar
  • 1 lingura gem de caise
  • Spuma din 4 albusuri

Mod de preparare

din ingrediente se prepara o coca traditionala, care se imparte in 4. Se intind pe masa presarata cu faina in forma de dreptunghi, se ung cu margarina topita si se ruleaza. Se pun pe o tava si se baga la frigider pentru o zi. A doua zi se scot din frigider, se tai bucatele de 1,5 cm si se umple. Pentru umplutura se fierbe zaharul cu nuca in 100 ml apa, si se amesteca cu gemul de caise si spuma din albus de oua. Se baga la cuptorul incins. Dupa ce s-au racit se dau prin zahar pudra.
Alte retete recomandate

Prajitura cu ciocolata si zmeura

Un desert foarte aromat cu zmeura si ciocolata !

Ardei kapia rosu umplut cu legume si carne de pui

O mancare de toamna usoara!

Specialitate de ardei umpluti cu carne de pui si galbiori

Astazi va aduc varianta de ardei care mi se pare mie ca imi satisface cel mai mult gustul culinar. Stim foarte bine ca atunci...