Coronita de linzer

Se amesteca zaharul pudra cu galbenusurile si putin lapte. Se adauga margarina, faina, zaharul vanilat, praful de copt si se framanta. Se lasa sa ste

Timp pregatire
120 minute
Complexitate
medie

Ingrediente

  • 500 g faina
  • 200 g zahar pudra
  • 250 g margarina
  • 3 oua
  • ½ praf de copt
  • 1 zahar vanilat
  • 50 ml lapte
  • Gem de caise

Mod de preparare

Se amesteca zaharul pudra cu galbenusurile si putin lapte. Se adauga margarina, faina, zaharul vanilat, praful de copt si se framanta. Se lasa sa stea 30 de minute, dupa care se intinde o foaie de 3-4 mm grosime. Dintr-o jumatate a foii se formeaza floricele intregi, iar din cealalta jumatate floricele gaurite in mijloc. Se baga la cuptor si se coace la foc mediu. Le lasam in tava pana se racesc. In mijlocul floricelelor intregi se pune cate o lingurita de gem si se acopera cu floricelele gaurite, presarate anterior cu zahar pudra.

Alte retete recomandate

Placinta cu mere

Desert mini tarte cu crema de ciocolata alba si capsuni

Minitartele sunt un desert foarte indragit de copii. Le-am facut o crema fina cu mascarpone si ciocolata alba si le-am...

Fasole păstăi cu sos de soia si bacon

• spalati si curatati bine fasolea verde • taiati baconul cubulete • cu ajutorul aparatului de

Inghetata cu zmeura, capsuni si creme anglaise

Deserturi racoritoare de vara

Parteneri
Bucataras.RO

Supa de rosii cu galuste, de post

Daca va place supa de rosii, eu zic ca este momentul sa profitati de ea. Acum gasiti pe piata cele mai gustoase si parfumate...

Supa de rosii cu galuste, de post
Gustos.RO

Gem de cirese. Reteta simpla, cu putin zahar, fara conservanti

Descopera reteta simpla de gem de cireșe cu putin zahar, fara conservanti. Bucura-te de gustul autentic al cireșelor...

Gem de cirese. Reteta simpla, cu putin zahar, fara conservanti
ReteteCulinare.RO

Prajitura cu caise si lapte de cocos

Prajitura cu caise si lapte de cocos