Cosulete cu dulceata si nuci

Cosuletele cu dulceata si nuci sunt un desert deosebit de gustos si usor de pregatit. Puteti folosi orice fel de dulceata, nuci sau alune.

Timp pregatire
25 minute
Complexitate
redusa
Cosulete cu dulceata si nuci

Ingrediente

  • Pentru aluat:
  • 4 galbenusuri
  • 4 linguri cu lapte
  • 200 g unt
  • 75 g zahar farin
  • 2 linguri ulei
  • o lingurita bicarbonat de amoniu
  • 2 linguri zeama de lamaie
  • aprox.400 g faina.
  • Pentru umplutura:
  • 4 albusuri
  • 3 linguri cacao
  • o cana cu nuci macinate
  • esenta de vanilie
  • coaja rasa de portocala
  • dulceata.

Mod de preparare

Se freaca galbenusurile cu zaharul pana se obtine o crema. Se adauga apoi untul, laptele, uleiul, coaja de portocala, esenta si bicarbonat de amoniu stins in zeama de lamaie.Se framanta bine.Se intinde o foaie de aluat, nu foarte groasa si se taie cercuri cu care se umplu formele de cosulet.

Umplutura:
Albusurile se bat cu zaharul.Cand s-au intarit se adauga nucile, cacaua si esenta de vanilie. Se pun intr-o punga care se taie la un colt. In formele imbracate cu aluat se pune cate o lingurita de dulceata iar deasupra se aseaza (cu ajutorul pungii) cate putin din amestecul de bezea. Se incalzeste inainte cuptorul si se coc la foc potrivit aprox. 20-25 minute.


Cosuletele cu dulceata si nuci se servesc la o ceasca de cafea ori ceai. Sursa acestei retete este blogul culinar: truedelights
Alte retete recomandate:

Prajitura cu ciocolata si zmeura

Un desert foarte aromat cu zmeura si ciocolata !

Ardei kapia rosu umplut cu legume si carne de pui

O mancare de toamna usoara!

Specialitate de ardei umpluti cu carne de pui si galbiori

Astazi va aduc varianta de ardei care mi se pare mie ca imi satisface cel mai mult gustul culinar. Stim foarte bine ca atunci...