Covrigei cu scortisoara

Pentru a prepara aceasta delicioasa reteta de covrigei cu scortisoara sunt necesare urmatoarele ingrediente: galbenusuri, unt sau margarina, zahar, faina, scortisoara, ou.

Timp pregatire
40 minute
Complexitate
redusa

Ingrediente

  • 5 galbenusuri tari
  • 1 ou crud
  • 50 g unt sau margarina
  • zahar pudra
  • 3/4 pahar faina
  • 1 lingurita scortisoara
  • 1 lingura zahar pudra pentru presarat covrigeii.

Mod de preparare

Galbenusurile reci se trec prin sita si se freaca cu untul, zaharul, oul crud si jumatate de lingurita de scortisoara foarte fin pisata.

Se adauga faina si se amesteca cu mana timp de 10—15 min. Din aluatul obtinut se ia cate o bucatica, se formeaza covrigi mici si subtiri si se dau prin zaharul (1 lingura) amestecat cu o jumatate lingurita de scortisoara. Se aseaza pe tava de copt presarata cu faina si se dau la cuptor la foc mic.


Pot fi serviti calduti sau reci.

Alte retete recomandate:

Placinta cu spanac

Prajitura cu branza de vaci

Pandispan pufos

Prajitura cu ciocolata si zmeura

Un desert foarte aromat cu zmeura si ciocolata !

Ardei kapia rosu umplut cu legume si carne de pui

O mancare de toamna usoara!

Specialitate de ardei umpluti cu carne de pui si galbiori

Astazi va aduc varianta de ardei care mi se pare mie ca imi satisface cel mai mult gustul culinar. Stim foarte bine ca atunci...