Pentru a prepara aceasta delicioasa reteta de covrigei cu scortisoara sunt necesare urmatoarele ingrediente: galbenusuri, unt sau margarina, zahar, faina, scortisoara, ou.
Galbenusurile reci se trec prin sita si se freaca cu untul, zaharul, oul crud si jumatate de lingurita de scortisoara foarte fin pisata.
Se adauga faina si se amesteca cu mana timp de 10—15 min. Din aluatul obtinut se ia cate o bucatica, se formeaza covrigi mici si subtiri si se dau prin zaharul (1 lingura) amestecat cu o jumatate lingurita de scortisoara. Se aseaza pe tava de copt presarata cu faina si se dau la cuptor la foc mic.
Pot fi serviti calduti sau reci.
Alte retete recomandate:
Placinta cu spanac
Prajitura cu branza de vaci
Pandispan pufos
Când vine vorba de post, cu toții ne gândim la restricții. Da, așa este, însă dulciurile nu...
Pernite cu piersici la slow cooker Crock-PotGem de caise fara zahar. Reteta simpla si naturala. Descopera cum sa prepari gem de caise sanatos si delicios fara zahar...
Gem de caise fara zahar. Reteta simpla si naturala.Inghetata de capsuni este un desert racoritor si delicios, perfect pentru zilele calde de vara. Preparata din capsuni...
Inghetata de capsuni - racoritoare si cremoasa