Covrigeii de ciocolata sunt deliciosi. Pentru acestia va trebuie faina, zahar, martipan, si un praf de sare.
Pentru covrigeii de ciocolata, faina se pune, impreuna cu zaharul, intr-un castron, martipanul se taie bucatele si se pune peste faina, sare, scortisoara si praful de budinca de ciocolata. Se razuieste untul solzisori si se adauga ouale, apoi se framanta totul pana la obtinerea unui aluat omogen. Invelim aluatul intr-o folie si il lasam timp de doua ore la frigider.
Incingem cuptorul la 175 de grade, presaram faina pe planseta si din aluat luam bucatele de dimensiunea unei nuci si, cu varful degetelor, facem un sul subtire ca un carnacior. Din acest carnacior, facem covrigei care se coc in tava tapetata cu hartie de copt si dam la cuptor timp de cincisprezece pana la douazeci de minute. Dupa aceea, glazura de ciocolata se lasa sa se topeasca pe baie de aburi. Dupa ce s-a topit, ungem covrigeii si ii stropim cu bombonele colorate, apoi, la sfarsit, se lasa la racit pe un gratar.
Pentru decor, la covrigeii de ciocolata, se adauga bombonele colorate, apoi se servesc.
Incearca o reteta usoara de cheesecake fara coacere cu mure si matcha – un desert rafinat, colorat natural, cu gust...
Cheesecake cu mure si matcha - reteta fara coacere, usoara si delicioasaRulouri delicate din dovlecei umplute cu crema de branza si coapte in sos aromat de rosii – o reteta italiana usoara,...
Rulouri de dovlecei cu branza la cuptor, in sos de rosii