Covrigei pentru bere

Pentru a prepara aceasta reteta de covrigei pentru bere, sunt necesare urmatoarele ingrediente: unt, faina, drojdie, zahar, lapte, ou, sare.

Timp pregatire
40 minute
Complexitate
redusa

Ingrediente

  • 100 g unt
  • 3 pahare faina
  • 20 g drojdie
  • 1 lingurita zahar
  • lapte
  • 3/4 lingurita sare
  • 1 ou pentru uns.

Mod de preparare

Se freaca drojdia cu zaharul pana devine lichida. Se pune sarea, un¬tul si laptele putin caldut, apoi faina. Se framanta bine o coca po¬trivit de moale, se acopera si se lasa sa stea 25—30 min. Din acest aluat se ia cate o bucatica, se formeaza bastonase care apoi se in¬doaie in forma de opt. Se aseaza in tava de copt neunsa, se acopera cu un servet si se lasa astfel 5—10 min. Se unge fiecare covrigel cu pana muiata in ou batut si se dau la cuptor la foc mic.


Se servesc dupa ce s-au racit.

Alte retete recomandate:

Spuma de capsuni

Pasca cu smantana

Pasca fara aluat

Oua vopsite in foi de ceapa

Este pentru prima data cand vopsesc oua in foi de ceapa si pot sa spun ca au iesit foarte frumoase.

Cozonac pufos cu aluat oparit

Cozonacul pufos cu aluat oparit se pastreaza moale si pufos si in zilele urmatoare. Aluatul de cozonac se lucreaza foarte...

Drob usor de pui

Drob de pui pentru masa de Paste, se face rapid si cu ingrediente 100% naturale si 100% sanatoase, alaturi de condimentele Kamis

Parteneri
Bucataras.RO

Capunati cu ciuperci - de post

 Apreciez pastele italiene. Daca am incercat un sortiment si-mi place, cu siguranta il voi achizitiona din nou. Capunati...

Capunati cu ciuperci - de post
Gustos.RO

Drob de miel in foietaj

Organele de miel se pun la fiert in apa rece impreuna cu cateva boabe de piper,1 foaie de dafin timp de 35- 40 minute.

Drob de miel in foietaj
ReteteCulinare.RO

Altfel de Cozonac cu Nuca

Altfel de Cozonac cu Nuca