Faguri, un dulce din copilarie

Ingredientele de la aluat se amesteca bine, bine si rezulta un aluat moale. Cu ajutorul unei lingurite punem din aluat pe forma de copt incinsa. Aten

Timp pregatire
60 minute
Complexitate
medie

Ingrediente

  • Pentru aluat:
  • 6 oua
  • 12 linguri zahar
  • 12 linguri ulei
  • 12 linguri faina
  • vanilie sau ce aroma preferati
  • Pentru crema:
  • 500 grame rahat
  • 100 grame unt
  • jumatate lamaie

Mod de preparare

Ingredientele de la aluat se amesteca bine, bine si rezulta un aluat moale.

Cu ajutorul unei lingurite punem din aluat pe forma de copt incinsa.

Atentie! Nu puneti mai mult de o jumatate de lingurita.

Îi lasam pana se fac aurii si continuam pana coacem toti fagurii.

Crema:

Trecem prin masina de tocat, rahatul si jumatatea de lamaie, sau mai putina lamaie, dupa cum va place.

Rezultatul se amesteca cu untul.

Lipim fagurii doi cate doi, apoi dam fagurii prin zahar pudra.
Pofta buna!

Reteta Faguri, un dulce din copilarie a fost propusa de DADI. pe forum culinar.ro

Alte retete cu rahat gasiti aici:

Napolitane cu rahat,

Cornulete cu rahat,

Rahat Lokum

Dulceata si peltea de gutui

Dulceata si pelteua de gutui sunt usor de preparat, dar care e diferenta intre ele? Din miezul merelor gutui se face...

Conopida pane

O reteta gustoasa si rapida cu conopida. Conopida pane delicioasa servita calda cu un sos rece de smantana cu maioneza.

Varza noua calita in tuci

Toamna in farfurie!!