Fursecuri aromate

Pentru a prepara aceasta delicioasa reteta de fursecuri aromate sunt necesare urmatoarele ingrediente: miere, faina, cuisoare, scortisoara, zahar, oua, bicarbonat, unt.

Timp pregatire
45 minute
Complexitate
redusa

Ingrediente

  • 400 g miere
  • 700 g faina
  • 2 linguri unt proaspat
  • 150 g zahar pudra
  • 2 oua
  • 1 lingurita bicarbonat
  • 1 lingura zeama de lamaie sau otet
  • 1 lin­gurita scortisoara pisata impreuna cu 2—3 cuisoare.

Mod de preparare

Mierea incalzita putin se amesteca bine cu faina, ouale si zaharul, untul si bicarbonatul dizolvat in zeama de lamaie sau otet, scorti­soara si cuisoarele. Se acopera aluatul si se lasa sa stea la loc cald timp de treizeci de minute.

Se pune aluatul pe planseta, se mai framanta putin, apoi se ia din el cate o bucatica (de marimea unei perisoare) se turteste putin si se aseaza pe tava de copt unsa cu ulei Ia  distanta mare una de alta. Se acopera tava cu un servet si se pune la loc cald lasand sa mai creasca timp de treizeci de minute. Se pune la cuptor, la foc potrivit.

 


Se servesc pudrate cu zahar.

Alte retete recomandate:

Fursecuri de catifea

Fursecuri cu nuci, banane si ciocolata

Fursecuri cu scortisoara

11 Retete pentru zilele cu dezlegare la peste

Terina de miel in crusta de dovlecei si susan

Un aperitiv special pentru masa de Paste!

Cozonac floare, reteta video

Astazi iti arat pas cu pas cum fac eu cozonacul floare, umplut cu crema de ciocolata si nuci crocante.

Parteneri
Bucataras.RO

Spaghetti cu ciuperci, sunca, smantana si crutoane cu usturoi

Un pranz delicios si satios!

Spaghetti cu ciuperci, sunca, smantana si crutoane cu usturoi
Gustos.RO

Cheesecake fara coacere cu capsuni. Un desert fin si aromat.

Incearca reteta noastra delicioasa de cheesecake fara coacere cu capșuni, un desert racoritor si ușor de preparat....

Cheesecake fara coacere cu capsuni. Un desert fin si aromat.
ReteteCulinare.RO

Obiceiuri si traditii culinare de Florii

Obiceiuri si traditii culinare de Florii