Fursecuri cu anason

Pentru a prepara aceasta delicioasa reteta de fursecuri cu anason sunt necesare urmatoarele ingrediente: zahar, oua, anason, faina, vanilie.

Timp pregatire
45 minute
Complexitate
redusa

Ingrediente

  • 150 g zahar pudra
  • 4 oua
  • 1/2 lingurita anason pisat foarte fin
  • 150 g faina
  • vanilie

Mod de preparare

Se pun intr-un vas asezat la foc foarte mic ouale si zaharul, se bate cu telul pana se ingroasa si se albeste, nelasand insa sa fiarba. Se ia vasul de la foc si se bate in continuare pana se raceste bine pasta obtinuta. Se adauga anasonul, faina si vanilia si se amesteca, apoi se toarna compozitia intr-o tava unsa cu unt.

Se coace la foc mic, iar cand este gata se trage tava la gura cuptorului si foarte repede se taie cu un cutit foarte ascutit, patrate cu latura de 5—6 cm. Se rasuceste fiecare patrat in forma de tubulet, se lasa in tava si se da iar la cuptor, se stinge focul si se lasa cateva minute ca sa se usuce.


Se servesc dupa ce s-au uscat putin.

Alte retete recomandate:

Fursecuri cu lamaie

Fursecuri cu jeleu

Fursecuri simple

Cozonac floare, reteta video

Astazi iti arat pas cu pas cum fac eu cozonacul floare, umplut cu crema de ciocolata si nuci crocante.

Curcan umplut de Craciun

Daca doresti o reteta de friptura deosebita, pentru masa de Craciun, reteta noastra de curcan umplut este ceea ce cauti. Este...

Carnati proaspeti de porc

Pentru carnati proaspeti de porc carnea de porc se spala si se taie bucati. Usturoiul se curata, se piseaza cu sare si se...