Fursecuri cu lamaie

Reteta fursecuri cu lamaie este delicioasa si foarte simpla. Pentru a face aceasta reteta de prajituri aveti nevoie de faina, zahar, unt, gem de fructe...

Timp pregatire
45 minute
Complexitate
medie

Ingrediente

  • 250 g faina
  • 180g unt
  • 200 g zahar
  • 1 ou intreg
  • zeama si coaja de la o lamaie
  • o lingurita de praf de copt
  • 1 pliculet zahar vanilat
  • esenta de lamaie

Mod de preparare

Untul la temperatura camerei se amesteca cu zaharul pana se obtine o crema pufoasa si se adauga zaharul vanilat, si coaja de lamaie. Se adauga oul, zeama de lamaie si se amesteca bine, bine totul.
Apoi se adauga faina amestecata cu praful de copt si se framanta pana se obtine un aluat potrivit de tare (daca mai este nevoie, se mai poate adauga faina, depinde de tipul de faina si cat de multa zeama de lamaie puneti),
Aluatul se lasa sa se odihneasca la frigider pentru cel putin 30 de minute, dupa care se intinde pe masa de lucru
Se decupeaza in aluat diferite forme, in cazul meu, stelute si inimioare

Fursecurile formate se aseaza pe o tava unsa cu unt si se dau la cuptor 10-15 minute. Nu asteptati ca fursecurile sa capete o culoare galbuie caci va strica din aspectul lor. Atunci cand le scoateti din cuptor, ele vor fi foarte pufoase, dar dupa ce se racesc devin crocante.


Eu le-am pus pe deasupra o glazura din zahar pudra si zeama de lamaie, iar pe unele le-am lipit intre ele cu jeleu de lamaie. Puteti inlocui jeleul cu dulceata de fructe preferata.
Alte retete recomandate:

Cozonac floare, reteta video

Astazi iti arat pas cu pas cum fac eu cozonacul floare, umplut cu crema de ciocolata si nuci crocante.

Curcan umplut de Craciun

Daca doresti o reteta de friptura deosebita, pentru masa de Craciun, reteta noastra de curcan umplut este ceea ce cauti. Este...

Carnati proaspeti de porc

Pentru carnati proaspeti de porc carnea de porc se spala si se taie bucati. Usturoiul se curata, se piseaza cu sare si se...