Fursecuri cu miere si lamaie

Albusurile se bat spuma impreuna cu 80 gr de zahar si foarte putina sare. Se adayga apoi pe rand mierea, uleiul, nuca macinata, coaja rasa de lamaie,

Timp pregatire
45 minute
Complexitate
redusa

Ingrediente

  • 250 gr miere
  • 100 gr zahar pudra
  • 25 gr unt
  • 75 ml ulei
  • 4 oua
  • 1 lamaie
  • 200 gr nuca
  • 5 gr scortisoara pisata
  • 400 gr faina
  • 7 plic de praf de copt
  • sare

Mod de preparare

Albusurile se bat spuma impreuna cu 80 gr de zahar si foarte putina sare. Se adayga apoi pe rand mierea, uleiul, nuca macinata, coaja rasa de lamaie, scortisoara si praful de copt stins cu zeama de lamaie. Se amesteca si se incorporeaza galbenusurile, iar la urma faina. Se toarna apoi compozitia rezultata intr-o tava unsa cu unt si se introduce in cuptor, la foc potrivit.
Fursecurile se servesc pudrate cu zaharul pudra ramas.

Alte retete de dulciuri:

Lapte de pasare

Fursecuri de Craciun

Ciocolata de casa

Prajitura cu ciocolata si zmeura

Un desert foarte aromat cu zmeura si ciocolata !

Ardei kapia rosu umplut cu legume si carne de pui

O mancare de toamna usoara!

Specialitate de ardei umpluti cu carne de pui si galbiori

Astazi va aduc varianta de ardei care mi se pare mie ca imi satisface cel mai mult gustul culinar. Stim foarte bine ca atunci...