Fursecuri fragede

Fursecuri fragede este o reteta simpla care se face foarte repede. Pentru aceasta reteta de fursecuri aveti nevoie de unt sau margarina, zahar, zahar vanilat, oua, faina, amidon de porumb, iar pentru ornat ciocolata menaj topita

Timp pregatire
60 minute
Complexitate
redusa

Ingrediente

  • 250 gr unt sau margarina
  • 125 gr. zahar
  • 2 plicuri zahar vanilat
  • 1 ou
  • 3 galbenusuri
  • 250 gr. faina
  • 150 gr. amidon din porumb
  • Pentru ornat:
  • ciocolata menaj topita (150 gr. ciocolata alba sau neagra si 2 lingurite de ulei) intr-un vas asezat pe baie de aburi.

Mod de preparare

Pentru aluat se amesteca untul sau margarina (la temperatura camerei) cu mixerul la vitexa maxima: Se adauga treptat zaharul, zaharul vanilat amestecandu-se pana se omogenizeaza complet. Apoi, tot treptat, se adauga oul si galbenusurile, la interval de 1/2 min. Faina amestecata cu amidonul se incorporeaza treptat. Aluatul se pune intr-un sprit, cu ajutorul caruia se dau forme de coronite. Aici eu am avut ceva de munca, dar poate nu am avut un sprit foarte bun. Se pun direct pe tava pe care s-a asezat o hartie de copt.

Cand se coc, se lasa la racit si se trec apoi prin ciocolata topita si alte ornamente (daca doriti) asezandu-se tot pe o hartie pentru copt.

Referitor la coacere va dau datele din carte, dar cred ca totul depinde de compozitia si cuptorul fiecaruia.

Cuptor electric: 200 grade, preincalzit. Cuptor cu aer fierbinte. 180 grade, preincalzit Cuptor cu gaz ( ca al meu): treapta 3-4 preincalzit Timp de coacere 10 min. (eu am tinut mai mult, dar fiecare isi va da seama cand sunt gata) pentru fiecare tava, dar numai la mijlocul cuptorului.


Se servesc dupa ce s-ar racit cu o ceasca de cafea ori ceai.
Alte retete recomandate:

Oua vopsite in foi de ceapa

Este pentru prima data cand vopsesc oua in foi de ceapa si pot sa spun ca au iesit foarte frumoase.

Cozonac pufos cu aluat oparit

Cozonacul pufos cu aluat oparit se pastreaza moale si pufos si in zilele urmatoare. Aluatul de cozonac se lucreaza foarte...

Drob usor de pui

Drob de pui pentru masa de Paste, se face rapid si cu ingrediente 100% naturale si 100% sanatoase, alaturi de condimentele Kamis

Parteneri
Gustos.RO

Drob de miel in foietaj

Organele de miel se pun la fiert in apa rece impreuna cu cateva boabe de piper,1 foaie de dafin timp de 35- 40 minute.

Drob de miel in foietaj
ReteteCulinare.RO

Altfel de Cozonac cu Nuca

Altfel de Cozonac cu Nuca