Fursecuri glazurate

Faina se amesteca cu doua galbenusuri, sare, doua linguri de zahar, coaja rasa de lamaie, o lingura de ulei, 1 jumatate de lingurita de bicarbonat sti

Timp pregatire
45 minute
Complexitate
redusa

Ingrediente

  • Pentru aluat:
  • 300 gr faina
  • 2 linguri de unt
  • 3 linguri de ulei
  • 2 galbenusuri
  • sare
  • bicarbonat de sodiu
  • coaja de lamaie
  • 1 lingura de otet
  • Pentru glazura:
  • 150 gr marmelada de caise
  • 100 gr zahar farin
  • vanilie
  • 2 albusuri
  • 10 nuci

Mod de preparare

Faina se amesteca cu doua galbenusuri, sare, doua linguri de zahar, coaja rasa de lamaie, o lingura de ulei, 1 jumatate de lingurita de bicarbonat stins cu otet. Se amesteca aluatul si apoi se intinde intr-o foaie groasa de 1 cm. Se taie dreptunghiuri cu laturile de 3 si 6 cm, care se pun la copt in cuptorul incins, la foc tare. Dupa ce scot, se ung cu marmelada amestecata cu zece nuci macinate si lipitec cate patru unele peste altele. Separat, se amesteca doua linguri de zahar pudra, putina vanilie si albusurile batute spuma tare. Se omogenizeaza compozitia si glazura obtinuta se toarna peste fiecare fursec. Se introduc fursecurile din nou in cuptor si se lasa acolo pana se intareste glazura.
Se servesc dupa ce s-au racit.

Alte retete de dulciuri:

Turta dulce

Galuste cu prune

Chec

Oua vopsite in foi de ceapa

Este pentru prima data cand vopsesc oua in foi de ceapa si pot sa spun ca au iesit foarte frumoase.

Cozonac pufos cu aluat oparit

Cozonacul pufos cu aluat oparit se pastreaza moale si pufos si in zilele urmatoare. Aluatul de cozonac se lucreaza foarte...

Drob usor de pui

Drob de pui pentru masa de Paste, se face rapid si cu ingrediente 100% naturale si 100% sanatoase, alaturi de condimentele Kamis

Parteneri
ReteteCulinare.RO

Altfel de Cozonac cu Nuca

Altfel de Cozonac cu Nuca