Fursecuri limbi de pisica

Frisca se bate impreuna cu zaharul, apoi se adauga faina in ploaie sis e amesteca bine. Separat, se bat albusurile spuma tare si se pun peste amestec

Timp pregatire
45 minute
Complexitate
redusa

Ingrediente

  • 250 gr frisca
  • 250 gr faina
  • 5 albusuri
  • 250 gr zahar
  • zahar vanilat
  • 2 linguri de ulei

Mod de preparare

Frisca se bate impreuna cu zaharul, apoi se adauga faina in ploaie sis e amesteca bine. Separat, se bat albusurile spuma tare si se pun peste amestec, se adauga zaharul vanilat si putina sare. Se unge apoi o tava cu ulei si se tapeteaza cu faina. Se pun gramajoare de aluat, modeland sub forma de limba de pisica. Tava se introduce in cuptor si se lasa la copt, la foc potrivit.


Se servesc dupa ce s-au racit.

Alte retete de dulciuri:

Cozonac moldovenesc Dulciuri de Craciun Fursecuri de Craciun

Musaca delicioasa de cartofi cu branza si oua

Pentru musaca delicioasa de cartofi cu branza si oua se fierb cartofii in coaja si cand sint gata se curata si se taie...

Varza noua calita in tuci

Toamna in farfurie!!

Tort cu ciocolata si zmeura

Nu a fost un tort prea insiropat, cum se mai intampla de obicei sa fac, iar dulcele de la ciocolata s-a combinat perfect cu...

Parteneri
Gustos.RO

Briose cu afine si faina integrala – reteta simpla, delicioasa si sanatoasa

Incearca aceasta reteta usoara de briose cu afine si faina integrala, perfecte pentru un mic dejun sanatos sau gustare. Fara...

Briose cu afine si faina integrala – reteta simpla, delicioasa si sanatoasa
ReteteCulinare.RO

Briose cu afine - reteta de briose pufoase

Briosele cu afine sunt delicioase prajituri individuale, perfecte pentru micul dejun, gustari sau deserturi. Acestea sunt...

Briose cu afine - reteta de briose pufoase