Cele mai fragede fursecuri, care te duc cu gandul la Craciun . Merg de minune cu un pahar de lapte cald, cu scortisoara.
Se mixeaza untul cu zaharul pudra pana devine cremos, apoi se adauga oul mixand in continuare. Se adauga faina si nuca macinata, in ploaie, amestecand cu o spatula pana la inglobarea fainii in aluat. Rezultand un aluat moale pe care il dam 30 - 45 de minute la frigider. Cand il scoatem lucram rapid cu aluatul, il intindem pe masa bine infainata si intindem usor, cu sucitorul la fel de bine infainat. Decupam fursecurile in formele dorite apoi le asezam usor in tava tapetata cu hartie de copt. Se dau la cuptorul preincalzit timp de 10 - 15 min, la foc mediu. Dupa ce le scoatem, jumatate din cantitatea de fursecuri le ungem cu gem iar cealata parte de fursecuri ramasa o punem peste. Se depoziteaza in cutii metalice.
Incearca o reteta usoara de cheesecake fara coacere cu mure si matcha – un desert rafinat, colorat natural, cu gust...
Cheesecake cu mure si matcha - reteta fara coacere, usoara si delicioasaRulouri delicate din dovlecei umplute cu crema de branza si coapte in sos aromat de rosii – o reteta italiana usoara,...
Rulouri de dovlecei cu branza la cuptor, in sos de rosii