Fursecurile frumos decorate pentru Craciun sunt o incantare pentru cei mici, dar si pentru cei mari. Va invit sa incercati o reteta simpla de fursecuri si sa le decorati dupa bunul plac.
Untul moale se freaca cu zaharul. Se adauga oul urmat de galbenus, amestecand bine dupa fiecare, apoi esenta/miroasele.
Aluatul format se strange intr-o bila si se da la frigider timp de 30 minute (sau mai mult).
Se scoate de la frigi si se intinde, decupand fursecuri diferite forme.
Se dau la cuptor incins la 190C timp de 6-9 minute (in functie de cat de groase/mari sunt fursecurile).
Cand s-au racit se decoreaza dupa pofta inimii (eu am folosit banuti de ciocolata alba speciali pentru topit) .
Reteta de fursecuri simple pentru Craciun a fost propusa de Roxana. pe forum culinar.
Fursecurile se pastreaza foarte bine intr-o cutie inchisa. Le puteti chiar oferi ca si cadou.
Pentru ca mai aveam in congelator o bucata de ciolan afumat am facut o ciorbita acrita cu zeanma de varza.
Ciorba de ciolan afumat cu zeama de varzaDescopera reteta simpla de gem de cireșe cu putin zahar, fara conservanti. Bucura-te de gustul autentic al cireșelor...
Gem de cirese. Reteta simpla, cu putin zahar, fara conservanti