Galuste cu prune (Gomboti)

Fierbem cartofii cu coaja. Taiem prunele in jumatate, scoatem samburii, dupa care, in interior, presaram zahar cu scortisoara si le lasam astfel apro

Timp pregatire
60 minute
Complexitate
medie

Ingrediente

  • 1 kg de cartofi
  • 400g faina
  • 1 ou
  • 2 linguri de unt
  • 1 lingurita de zahar
  • 1 lingurita de sare
  • 2 lingurite de ulei
  • 1 kg de prune
  • scortisoara
  • 300g pesmet

Mod de preparare

Fierbem cartofii cu coaja.

Taiem prunele in jumatate, scoatem samburii, dupa care, in interior, presaram zahar cu scortisoara si le lasam astfel aproximativ o jumatate de ora.

Topim untul intr-un vas si adaugam pesmetul cu zahar si amestecam pana acesta si schimba culoarea, apoi il luam de pe foc si adaugam zahar si scortisoara dupa gust.

Cand cartofii sunt fierti, ii zdrobim ca pentu piure, ii lasam sa se raceasca, apoi adaugam faina, sarea, o lingurita de zahar, oul si 2 lingurite de ulei.

Amestecam totul, apoi, din aluatul obtinut formam galuste rotunde, in mijlocul carora punem o jumatate de prune.

Gombotii astfel formati ii punem intr-o oala cu apa care fierbe la foc mic (cu putina sare).

Dupa ce se ridica la suprafata, ii mai lasam 2-3 minute, apoi ii scurgem si, cat sunt calzi, ii dam prin amestecul de pesmet.

Oua vopsite in foi de ceapa

Este pentru prima data cand vopsesc oua in foi de ceapa si pot sa spun ca au iesit foarte frumoase.

Cozonac pufos cu aluat oparit

Cozonacul pufos cu aluat oparit se pastreaza moale si pufos si in zilele urmatoare. Aluatul de cozonac se lucreaza foarte...

Drob usor de pui

Drob de pui pentru masa de Paste, se face rapid si cu ingrediente 100% naturale si 100% sanatoase, alaturi de condimentele Kamis

Parteneri
Bucataras.RO

Tort Steaua (1000 retete)

Cred ca e cel mai frumos tort pe care l-am facut vreodata! Nu ca as fi facut prea multe :))), Ii multumesc Lauritei ca m-a...

Tort Steaua (1000 retete)
Gustos.RO

Drob de miel in foietaj

Organele de miel se pun la fiert in apa rece impreuna cu cateva boabe de piper,1 foaie de dafin timp de 35- 40 minute.

Drob de miel in foietaj
ReteteCulinare.RO

Altfel de Cozonac cu Nuca

Altfel de Cozonac cu Nuca