Gnochi din gris

Se fierbe laptele si cand incepe sa dea in clocot se adauga grisul incet, in ploaie, amestecand continuu. Se fierbe totul aproximativ 10 minute, se a

Timp pregatire
45 minute
Complexitate
redusa

Ingrediente

  • 125 gr gris
  • 2 oua
  • sare
  • unt
  • cascaval ras
  • 1 I lapte

Mod de preparare

Se fierbe laptele si cand incepe sa dea in clocot se adauga grisul incet, in ploaie, amestecand continuu. Se fierbe totul aproximativ 10 minute, se adauga sare, apoi se ia de pe foc si se amesteca cu ouale. Dupa ce se ia de pe foc, de rastoarna pe o planseta de plastic sau lemn si se intinde. Dupa ce s-a racit, se taie rondele care se asaza intr-o forma. Acestea se presara cu cascaval ras si bucatele de unt. se introduce forma in cuptor si se lasa sa se rumeneasca.


Se serveste cald.

Alte retete:

Placinta cu dovleac Galuste cu prune Zacusca

Cozonac floare, reteta video

Astazi iti arat pas cu pas cum fac eu cozonacul floare, umplut cu crema de ciocolata si nuci crocante.

Curcan umplut de Craciun

Daca doresti o reteta de friptura deosebita, pentru masa de Craciun, reteta noastra de curcan umplut este ceea ce cauti. Este...

Carnati proaspeti de porc

Pentru carnati proaspeti de porc carnea de porc se spala si se taie bucati. Usturoiul se curata, se piseaza cu sare si se...