Inimioare cu jeleu

Din folia de aluminiu, rasucita bine se fac niste inimioare in care infigem scobitori, usor distantate intre ele. Aluatul dezghetat la temperatura c

Timp pregatire
90 minute
Complexitate
medie

Ingrediente

  • 1 pachet aluat foitaj
  • 100 g zahar pudra
  • 3 linguri de pesmet alb
  • 250 g branzica proaspata de vaci
  • 150 g stafide
  • o esenta de vanilie
  • 1 compot din struguri negri(rosii)
  • 1 folie potrivita de aluminiu
  • cateva scobitori din bambus bambus

Mod de preparare

Din folia de aluminiu, rasucita bine se fac niste inimioare in care infigem scobitori, usor distantate intre ele.

Aluatul dezghetat la temperatura camerei, se intinde pe masa de lucru, apoi decupam din el, inimioare la marimea tiparului din folie, care vor fi baza prajiturilor si cateva fasii subtiri, care vor fi lateralul prajiturilor.

Branza de vaci se amesteca bine cu zaharul pudra, esenta, stafidele (inmuiate inainte in putina apa calda ca sa se umfle) si pesmetul alb.

Printre scobitorile infipte in imimioarele de aluminiu se trec cu grija,fasiile subtiri de foitaj, la fel ca impletitura unui cosulet.

Odata facuta aceasta operatiune, se umplu cosuletele obtinute cu amestecul de branza de vaci, presand usor cu lingurita, apoi se decoreaza cu boabele de struguri, scurse de zeama de compot si se aseaza intr-o tava tapetata cu hartie de copt.

Se dau la copt, in cuptorul incins foarte bine,cca 15-20 de minute,la foc mai iute.

Dupa ce s-au copt, se lasa cateva minute sa se raceasca bine, apoi se scot cu grija scobitorile si mulajul din folie al inimioarelor.

Un plic de jelle-tort se dizolva in zeama de compot ramasa, apoi se pune pe foc ca 1-2 minute, amestecandu-se continuu, pana se ingroasa usor.

Se toarna deasupra inmioarelor si se lasa cateva minute sa se inchege.

Restul de jeleu se varsa pe o farfurie si se da la rece sa se intareasca,

apoi se decupeaza din el forme de inimioare cu care se va decora platoul pe care asezam prajiturelele.

Se servesc dupa ce s-au racit bine. Reteta Inimioare cu jeleu a fost propusa de ani67 pe forum culinar.ro

Alte retete de sarbatori gasiti aici:

Tort de ziua indragostitilor,

Tort de Valentine's day,

Inimioare din blat de pandispan cu nuca

Prajitura cu cocos si visine

O prajitura aromata perfecta si racoritoare! Enjoy!

Legume umplute cu pui

Pentru ca pietele s-au umplut de dovlecei, ardei si vinete frumoase frumoase… o sa va arat azi reteta perfecta pentru o...

Salata caprese cu rosii cherry

Salata caprese imbina intr-un mod miraculos gustul rosiilor cu cel al branzei mozarella; totul desavarsit cu ulei de masline...

Parteneri
Bucataras.RO

Tort de portocale si vanilie

Un gust tare aromat,imi plac portocalele in prajituri,sunt racoritoare :)

Tort de portocale si vanilie
Gustos.RO

Zmeurata de casa - reteta clasica de lichior de zmeura

Prepara o zmeurata de casa, dulce si parfumata, ideala pentru ocazii speciale si nu numai. Reteta clasica, usor de urmat, cu...

Zmeurata de casa - reteta clasica de lichior de zmeura
ReteteCulinare.RO

Prajitura cu iaurt si caise

Prajitura cu iaurt si caise