Minciunele

Se face un aluat ca pentru taitei, elastic sa fie usor de intins. Se intinde o foaie subtire aproape ca pentru taitei. Se fac decupeaza si se fac minc

Timp pregatire
60 minute
Complexitate
medie

Ingrediente

  • 400gr.faina
  • 5 galbenusuri
  • 1 lingurita esenta rom
  • 1 zahar vanilat
  • 1 lingura ulei
  • 50gr.zahar (eu am pus zahar pudra)
  • 100ml.smantana normala
  • 2 linguri apa
  • zahar pudra pentru ornat
  • baie de ulei incins pentru prajit

Mod de preparare

Se face un aluat ca pentru taitei, elastic sa fie usor de intins.

Se intinde o foaie subtire aproape ca pentru taitei.

Se fac decupeaza si se fac minciunele ca in imagine.

S prajesc repede. Se pun in ulei 5-6 minciunele deodata.

Se dau cu zahar pudra.

Ies vreo 120 de minciunele.
Pofta buna!

Reteta Minciunele a fost propusa de judy pe forum culinar.ro

Alte retete gasiti aici:

Fursecuri simple cu miere si nuci,

Fursecuri simple, cu nuca,

Cele mai simple fursecuri

Prajitura cu ciocolata si zmeura

Un desert foarte aromat cu zmeura si ciocolata !

Ardei kapia rosu umplut cu legume si carne de pui

O mancare de toamna usoara!

Specialitate de ardei umpluti cu carne de pui si galbiori

Astazi va aduc varianta de ardei care mi se pare mie ca imi satisface cel mai mult gustul culinar. Stim foarte bine ca atunci...