Minciunele

Se amesteca faina cu ouale, zaharul, zaharul vanilat, un praf de sare si smantana. Se framanta bine iar apoi se adauga putin rom si se amesteca bine.

Timp pregatire
45 minute
Complexitate
redusa

Ingrediente

  • 2 oua intregi
  • 2 galbenusuri
  • 2 linguri zahar
  • sare
  • 2 linguri smantana
  • 1 Iingura rom
  • 1 plic zahar vanilat
  • faina cat cuprinde

Mod de preparare

Se amesteca faina cu ouale, zaharul, zaharul vanilat, un praf de sare si smantana. Se framanta bine iar apoi se adauga putin rom si se amesteca bine. Se imparte aluatul obtinut in doua bucati si se intinde cate o foaie din fiecare bucata. Se taie cu ruleta bucatele dreptunghiulare si se face cate o mica taietura in mijloc. Se pun bucatile apoi la copt in ulei fierbinte si apoi se scot, sa se raceasca.


Se servesc pudrate cu zahar pudra.

Alte retete de dulciuri:

Chec pufos

Ciocolata de casa

Lapte de pasare

Prajitura cu ciocolata si zmeura

Un desert foarte aromat cu zmeura si ciocolata !

Ardei kapia rosu umplut cu legume si carne de pui

O mancare de toamna usoara!

Specialitate de ardei umpluti cu carne de pui si galbiori

Astazi va aduc varianta de ardei care mi se pare mie ca imi satisface cel mai mult gustul culinar. Stim foarte bine ca atunci...