Minirulade cu gem

Foaia se obtine astfel: se bat cu mixerul cele trei oua intregi impreuna cu un pic de sare si cativa stropi de lamaie. Cand ouale si-au dublat volumul

Timp pregatire
10 minute
Complexitate
redusa

Ingrediente

  • foaia fina de pandispan: 3 oua
  • 3 linguri cu zahar tos
  • 3 linguri cu faina de patiserie
  • 3 linguri cu smantana solida
  • 3 linguri cu ulei
  • un praf de sare si cateva picaturi cu suc de lamiie
  • umplutura: 100 g gem sau crema rece din zahar pudra
  • 100g unt moale
  • 50g cacao
  • o fiola esenta de rom

Mod de preparare

Foaia se obtine astfel: se bat cu mixerul cele trei oua intregi impreuna cu un pic de sare si cativa stropi de lamaie. Cand ouale si-au dublat volumul (5 minute) se presara zaharul si se mai mixeaza 5 minute. Separat, intr-o cescuta se freaca putin smantana cu uleiul si se toarna in spuma de oua; acum nu se mai amesteca deloc cu mixerul, ci se plimba o furculita de sus in jos si totodata se presara si faina.

Aluatul se toarna intr-o tava lata cat folia de aluminiu, unsa cu ulei, unde se cerne si putin pesmet sau, daca nu, faina.

In cuptorul incins, se reduce focul la jumatate, se pune tava la mijloc si se lasa doar 7-8 minute. Foaia fiind foarte subtire se coace repede si nu trebuie lasata sa se usuce deoarece nu mai poate fi rulata, nu mai este elastica, ci casanta.

Imediat ce este scoasa din cuptor, se desprinde folia, se taie in doua bucati egale, se acopera ambele cu strat fin de gem si se ruleaza strins pornind de la taietura spre exterior. Se obtin doua nimirulade care se impacheteaza in folia in care a fost coapta foaia. Dupa cateva minute se desfac, se pudreaza si se taie din 2 in 2 cm.
Fursecurile pot fi glazurate cu ciocolata de diverse culori, topita la bain-marie, in loc de pudrare.

Oua vopsite in foi de ceapa

Este pentru prima data cand vopsesc oua in foi de ceapa si pot sa spun ca au iesit foarte frumoase.

Cozonac pufos cu aluat oparit

Cozonacul pufos cu aluat oparit se pastreaza moale si pufos si in zilele urmatoare. Aluatul de cozonac se lucreaza foarte...

Drob usor de pui

Drob de pui pentru masa de Paste, se face rapid si cu ingrediente 100% naturale si 100% sanatoase, alaturi de condimentele Kamis

Parteneri
Bucataras.RO

Reteta de rasol la cuptor, cu cartofi

Zilele trecute socrii mei au tăiat porcul și am primit un rasol. De obicei îl achiziționam din comerț, afumat și...

Reteta de rasol la cuptor, cu cartofi
Gustos.RO

Drob de miel in foietaj

Organele de miel se pun la fiert in apa rece impreuna cu cateva boabe de piper,1 foaie de dafin timp de 35- 40 minute.

Drob de miel in foietaj
ReteteCulinare.RO

Altfel de Cozonac cu Nuca

Altfel de Cozonac cu Nuca