Mucenici de la Targu Neamt

Pentru mucenici de la Targu Neamt se amesteca faina cu drojdia, uleiul, apa calduta. Se framanta un aluat potrivit de tare, apoi se acopera cu un servet.

Timp pregatire
60 minute
Complexitate
redusa

Ingrediente

  • 1 kg faina
  • 500 ml apa calda
  • 40 gr drojdie
  • '
  • 4 linguri miere
  • 200 ml ulei
  • 1 lingurita sare
  • 1 lingura zahar

Mod de preparare

Pentru mucenici de la Targu Neamt se amesteca faina cu drojdia, uleiul, apa calduta. Se framanta un aluat potrivit de tare, apoi se acopera cu un servet si se lasa la dospit la loc cald. Dupa ce aluatul si-a dublat volumul, se intinde din el pe masa de lucru unsa cu ulei, o foaie de grosimea de 1-2 degete. Se decupeaza opturi mari, albinute, bastonase, turtite. Acestea se coc la foc potrivit, intr-o tava unsa cu ulei. Dupa ce s-au scos din tava se ung cu un strat uniform de miere incalzita.


Mucenicii de la Targu Neamt se servesc dupa ce s-au racit.

Oua vopsite in foi de ceapa

Este pentru prima data cand vopsesc oua in foi de ceapa si pot sa spun ca au iesit foarte frumoase.

Cozonac pufos cu aluat oparit

Cozonacul pufos cu aluat oparit se pastreaza moale si pufos si in zilele urmatoare. Aluatul de cozonac se lucreaza foarte...

Drob usor de pui

Drob de pui pentru masa de Paste, se face rapid si cu ingrediente 100% naturale si 100% sanatoase, alaturi de condimentele Kamis

Parteneri
Bucataras.RO

Turta dulce 3

Nu puteam sa astept Sarbatorile de iarna fara turta dulce, mai ales ca imi place mult sa fac tot ce inseamna forme decupate...

Turta dulce 3
Gustos.RO

Drob de miel in foietaj

Organele de miel se pun la fiert in apa rece impreuna cu cateva boabe de piper,1 foaie de dafin timp de 35- 40 minute.

Drob de miel in foietaj
ReteteCulinare.RO

Altfel de Cozonac cu Nuca

Altfel de Cozonac cu Nuca