Mucenici de la Targu Neamt

Pentru mucenici de la Targu Neamt se amesteca faina cu drojdia, uleiul, apa calduta. Se framanta un aluat potrivit de tare, apoi se acopera cu un servet.

Timp pregatire
60 minute
Complexitate
redusa

Ingrediente

  • 1 kg faina
  • 500 ml apa calda
  • 40 gr drojdie
  • '
  • 4 linguri miere
  • 200 ml ulei
  • 1 lingurita sare
  • 1 lingura zahar

Mod de preparare

Pentru mucenici de la Targu Neamt se amesteca faina cu drojdia, uleiul, apa calduta. Se framanta un aluat potrivit de tare, apoi se acopera cu un servet si se lasa la dospit la loc cald. Dupa ce aluatul si-a dublat volumul, se intinde din el pe masa de lucru unsa cu ulei, o foaie de grosimea de 1-2 degete. Se decupeaza opturi mari, albinute, bastonase, turtite. Acestea se coc la foc potrivit, intr-o tava unsa cu ulei. Dupa ce s-au scos din tava se ung cu un strat uniform de miere incalzita.


Mucenicii de la Targu Neamt se servesc dupa ce s-au racit.

Cozonac floare, reteta video

Astazi iti arat pas cu pas cum fac eu cozonacul floare, umplut cu crema de ciocolata si nuci crocante.

Curcan umplut de Craciun

Daca doresti o reteta de friptura deosebita, pentru masa de Craciun, reteta noastra de curcan umplut este ceea ce cauti. Este...

Carnati proaspeti de porc

Pentru carnati proaspeti de porc carnea de porc se spala si se taie bucati. Usturoiul se curata, se piseaza cu sare si se...