Mucenici din Moldova

1kg faina, 500ml apa calduta, 40g drojdie, 4 linguri miere, 200ml ulei, 1 lingurita sare, 1 lingura zahar.

Complexitate
redusa

Ingrediente

  • 1kg faina
  • 500ml apa calduta
  • 40g drojdie
  • 4 linguri miere
  • 200ml ulei
  • 1 lingurita sare
  • 1 lingura zahar.

Mod de preparare

  1. Cerneti faina intr-o albioara de lemn si faceti o adancitura in mijlocul ei. Maruntiti drojdia intr-un pahar, adaugati o lingura zahar si putina apa calduta si amestecati bine. Lasati paharul la loc caldut, pana cand drojdia creste. Turnati apoi in fantanita din faina si amestecati cate putina faina cu drojdia. Turnati din cand in cand ulei cald si apa calduta, ca sa puteti framanta un aluat potrivit de tare. Aluatul face basici cand este gata de framantat. Acoperiti aluatul si puneti-l la dospit. Cand si-a dublat volumul, intindeti din el, pe o suprafata unsa cu ulei, o foaie de grosimea 1 -2 degete. Din aceasta foaie decupati opturi mari, albinute, bastonase, turtite. Puteti face snurulete impletite in trei.
  2. Coaceti la foc potrivit pe o tava unsa cu ulei. Dupa ce se scot din tava se ung uniform cu un strat de miere incalzita.

Se vor servi reci, impreuna cu familia.

Prajitura cu ciocolata si zmeura

Un desert foarte aromat cu zmeura si ciocolata !

Ardei kapia rosu umplut cu legume si carne de pui

O mancare de toamna usoara!

Specialitate de ardei umpluti cu carne de pui si galbiori

Astazi va aduc varianta de ardei care mi se pare mie ca imi satisface cel mai mult gustul culinar. Stim foarte bine ca atunci...