Un ou se fierbe tare, i se scoate galbenusul si se amesteca bine impreuna cu celelalte 2 galbenusuri crude ramase. Se adauga zaharul, jumatate din ca
Un ou se fierbe tare, i se scoate galbenusul si se amesteca bine impreuna cu celelalte 2 galbenusuri crude ramase. Se adauga zaharul, jumatate din cantitatea de faina, apoi untul moale si se amesteca totul bine. Se adauga apoi si restul de faina si se framanta aluatul pe o planseta. Dupa aceea se imparte in bucatele mici, cat nucile, se ruleaza fiecare bucatica in lung si se innoada incet, avand grija sa nu se rupa. Se ung bucatile cu albus batut, se presara deasupra cu zahar tos, apoi se asaza pe o tava unsa cu unt, care se introduce in cuptor. Se lasa la rumenit pentru aproximativ jumatate de ora.
Se servesc dupa ce s-au racit.
Alte retete:
Chec pufos
Prajitura cu visine
Ciocolata de casa
Văzusem anul trecut pe FB, în primăvară, o tartă frumos decorată cu ghiocei și de-atunci mi-a rămas gândul...
Desert tarta cu mere si nuci (de primavara)Organele de miel se pun la fiert in apa rece impreuna cu cateva boabe de piper,1 foaie de dafin timp de 35- 40 minute.
Drob de miel in foietaj