Nucile vieneze caramelizate sunt usor de pregatit. Se foloseste miez de nuca, biscuiti, zahar si apa.
Nucile vieneze caramelizate se pregatesc asa: se pun la fiert, pe foc mic zaharul cu apa si se amesteca continuu. Se adauga apoi jumatatile de miez de nuca si se lasa la fiert pana scade apa si incep nucile sa se rumeneasca. Se sfarama biscuitii, apoi se adauga peste compoztia de caramel cu nuci. Se lasa sa scada lichidul si se rastoarna amestecul pe un platou, dupa care se intinde repede, sa nu se lipeasca nucile intre ele. Se presara cu miezul de nuca macinat.
Se servesc dupa ce s-au racit.
Alte retete de dulciuri:
Ciocolata de casa
Lapte de pasare
Placinta cu mere
Nu am folosit fructe proaspete, am luat congelate de la Auchan, un amestec de mure, capsuni, visine , dar foarte buna a iesit!
Tarta cu blat de biscuiti si fructe asortatePrepara o zmeurata de casa, dulce si parfumata, ideala pentru ocazii speciale si nu numai. Reteta clasica, usor de urmat, cu...
Zmeurata de casa - reteta clasica de lichior de zmeura