Nuci vieneze caramelizate

Nucile vieneze caramelizate sunt usor de pregatit. Se foloseste miez de nuca, biscuiti, zahar si apa.

Timp pregatire
30 minute
Complexitate
redusa

Ingrediente

  • 300 gr miez de nuca
  • 100 gr biscuiti de ovaz
  • 200 gr zahar
  • 100 ml apa
  • 100 gr miez de nuca ptr ornat

Mod de preparare

Nucile vieneze caramelizate se pregatesc asa: se pun la fiert, pe foc mic zaharul cu apa si se amesteca continuu. Se adauga apoi jumatatile de miez de nuca si se lasa la fiert pana scade apa si incep nucile sa se rumeneasca. Se sfarama biscuitii, apoi se adauga peste compoztia de caramel cu nuci. Se lasa sa scada lichidul si se rastoarna amestecul pe un platou, dupa care se intinde repede, sa nu se lipeasca nucile intre ele. Se presara cu miezul de nuca macinat.


Se servesc dupa ce s-au racit.

Alte retete de dulciuri:

Ciocolata de casa

Lapte de pasare

Placinta cu mere

Prajitura cu ciocolata si zmeura

Un desert foarte aromat cu zmeura si ciocolata !

Ardei kapia rosu umplut cu legume si carne de pui

O mancare de toamna usoara!

Specialitate de ardei umpluti cu carne de pui si galbiori

Astazi va aduc varianta de ardei care mi se pare mie ca imi satisface cel mai mult gustul culinar. Stim foarte bine ca atunci...