Papanas

Se fierb iaurturile si amestecand continu se adauga grisul cu atentie foarte mare sa nu faca cocoloase. Este gata atunci cand grisul se umfla si comp

Timp pregatire
60 minute
Complexitate
redusa

Ingrediente

  • 4 pahare de iaurt
  • 1 ceasca (3 dl ) gris
  • 3-4 plicuri de zahar vanilat
  • pesmet
  • zahar dupa gust
  • smantana

Mod de preparare

Se fierb iaurturile si amestecand continu se adauga grisul cu atentie foarte mare sa nu faca cocoloase. Este gata atunci cand grisul se umfla si compozitia devina groasa. Se amesteca zaharul, zaharul vanilat dupa care se lasa sa se raceasca. Intre timp se prajeste pesmetul in ulei. Din amestecul de mai sus se modeleaza gomboturi si se dau prin pesmet. Se mai poate adauga zahar si smantana dupa gust. Din ingredientele de mai sus se obtin aproximativ 12-15 gomboturi.
Alte retete de papanasi recomandate

Prajitura cu cocos si visine

O prajitura aromata perfecta si racoritoare! Enjoy!

Legume umplute cu pui

Pentru ca pietele s-au umplut de dovlecei, ardei si vinete frumoase frumoase… o sa va arat azi reteta perfecta pentru o...

Salata caprese cu rosii cherry

Salata caprese imbina intr-un mod miraculos gustul rosiilor cu cel al branzei mozarella; totul desavarsit cu ulei de masline...

Parteneri
Bucataras.RO

Pizza vegetariana cu blat Alka Pizza Casei

Blatul se află la baza oricarei retete delicioase de pizza. Pentru a obține textura și nuanțele aromate ale retelor...

Pizza vegetariana cu blat Alka Pizza Casei
Gustos.RO

Zmeurata de casa - reteta clasica de lichior de zmeura

Prepara o zmeurata de casa, dulce si parfumata, ideala pentru ocazii speciale si nu numai. Reteta clasica, usor de urmat, cu...

Zmeurata de casa - reteta clasica de lichior de zmeura
ReteteCulinare.RO

Prajitura cu iaurt si caise

Prajitura cu iaurt si caise