Reţetă de preparare a papanaşilor fierti, tavaliti prin pesmet

Reţetă de preparare a papanaşilor Papanasi fieti, tavaliti prin pesmet, desi sunt dietetici, sunt la fel de buni ca cei prajiti. Si merg la fel de bine cu dulceata si smantana.

Timp pregatire
40 minute
Complexitate
redusa

Ingrediente

  • Reţetă de preparare a papanaşilor
  • Pentru 20 buc
  • echivalentul a 4 portii:
  • 250 gr. branza mascarpone Delaco
  • 2 oua mari
  • 3 linguri cu gris
  • 2 linguri cu faina
  • coaja rasa de la o lamaie
  • pesmet
  • zahar
  • un plic zahar vanilat
  • 2 linguri cu smanatana.

Mod de preparare

Se amesteca branza mascarpone cu ouale, se incorporeaza grisul si faina, se adauga coaja de la lamaie pentru aroma. Se omogenizeaza bine. Aluatul obtinut trebuie sa fie mai mult tare decat moale. Se ia cu lingura din compozitie si se tavaleste prin faina, apoi se formeaza bilute care se pun la fiert in apa cu un praf de sare. In prealabil apa se pune la fiert intr-ocratita cu gura larga, ca sa aiba loc bilutele sa pluteasca. Cand apa clocoteste, se scufunda bilutele in apa si dupa ce s-au ridicat la suprafata se mai lasa sa fiarba inca 10 min.
Se scot din apa cu paleta si se tavalesc calde prin pesmet amestecat cu zahar.


Papanasii fierti se aseaza cate 5 pe farfurii intinse.
Pentru o mai buna alunecare, se poate face o crema din pesmet cu zahar si cu o lingura-doua de smanatana si se punea deasupra fiecarui papanas ca o caciula. Sunt deosebit de gustosi. O delicatesa! Pofta buna!

Oua vopsite in foi de ceapa

Este pentru prima data cand vopsesc oua in foi de ceapa si pot sa spun ca au iesit foarte frumoase.

Cozonac pufos cu aluat oparit

Cozonacul pufos cu aluat oparit se pastreaza moale si pufos si in zilele urmatoare. Aluatul de cozonac se lucreaza foarte...

Drob usor de pui

Drob de pui pentru masa de Paste, se face rapid si cu ingrediente 100% naturale si 100% sanatoase, alaturi de condimentele Kamis

Parteneri
Bucataras.RO

Desert prajitura cu mac, crema de vanilie si gem de caise

O prajitura aerata cu o aroma intensa de vanilie si usor acrisoara, o prajitura racoroasa si nu foarte dulce.

Desert prajitura cu mac, crema de vanilie si gem de caise
Gustos.RO

Drob de miel in foietaj

Organele de miel se pun la fiert in apa rece impreuna cu cateva boabe de piper,1 foaie de dafin timp de 35- 40 minute.

Drob de miel in foietaj
ReteteCulinare.RO

Altfel de Cozonac cu Nuca

Altfel de Cozonac cu Nuca