Perisoare din gris

Laptele amestecat cu apa se pune la fiert. Cand incepe sa dea in clocot, se pune grisul in ploaie, amestecand continuu. Dupa ce a fiert aproximativ 1

Timp pregatire
45 minute
Complexitate
redusa

Ingrediente

  • 250 gr gris
  • 1 I lapte
  • 500 mI apa
  • sare
  • 2-3 oua
  • 1 lingura zahar
  • pesmet
  • ulei pentru prajit
  • compot

Mod de preparare

Laptele amestecat cu apa se pune la fiert. Cand incepe sa dea in clocot, se pune grisul in ploaie, amestecand continuu. Dupa ce a fiert aproximativ 10 minute, se adauga zaharul si putina sare si se mai lasa la fiert putin dupa care se ia de pe foc si se lasa sa se raceasca. Se amesteca apoi grisul cu galbenusurile si apoi se adauga albusurile batute spuma. Intr-o tigaie se incalzeste putin ulei si se pun la prajit perisoarele formate din pasta de gris data initial prin pesmet. Dupa ce s-au prajit, se scot si se pudreaza cu zahar si scortisoara.


Perisoarele se servesc cu compot.

Alte retete:

Galuste cu prune Papanasi fierti Placinta cu dovleac

Prajitura cu cocos si visine

O prajitura aromata perfecta si racoritoare! Enjoy!

Legume umplute cu pui

Pentru ca pietele s-au umplut de dovlecei, ardei si vinete frumoase frumoase… o sa va arat azi reteta perfecta pentru o...

Salata caprese cu rosii cherry

Salata caprese imbina intr-un mod miraculos gustul rosiilor cu cel al branzei mozarella; totul desavarsit cu ulei de masline...

Parteneri
Bucataras.RO

Ciorba de cartofi (de post)

Pentru fiecare in viata, exista o prima ciorba. Eu le propun viitorilor "ciorbari" sa inceapa cu aceasta. De ce? Pentru ca...

Ciorba de cartofi (de post)
Gustos.RO

Zmeurata de casa - reteta clasica de lichior de zmeura

Prepara o zmeurata de casa, dulce si parfumata, ideala pentru ocazii speciale si nu numai. Reteta clasica, usor de urmat, cu...

Zmeurata de casa - reteta clasica de lichior de zmeura
ReteteCulinare.RO

Prajitura cu iaurt si caise

Prajitura cu iaurt si caise