Pesmeciori cu miere

Pentru a prepara aceasta gustoasa reteta de pesmeciori cu miere, sunt necesare urmatoarele ingrediente: miere, alcool, unt, faina.

Timp pregatire
45 minute
Complexitate
redusa

Ingrediente

  • 500 g miere
  • 3/4 pahar alcool
  • 3 linguri unt sau ulei
  • faina.

Mod de preparare

Se pune mierea la foc lasand sa dea un clocot. Se ia de pe foc si dupa ce se racoreste bine se toarna alcoolul si se amesteca apoi cu untul sau uleiul si cu faina, avand grija ca aluatul obtinut sa fie potrivit de moale. Se bate pe planseta pana se albeste, apoi se lasa sa se odih­neasca 10—15 min.

Din aluatul astfel lucrat, se ia cate o bucatica, se formeaza o perisoara cu diamertul de 5—6 cm, se aseaza pe o tava de copt unsa cu unt sau ulei si presarata cu faina si se da la cuptor la foc potrivit. Se pot pastra timp indelungat la loc uscat.


Se pot pudra cu zahar.

Alte retete recomandate:

Pesmeti cu lamaie

Pesmeti pentru ceai

Pesmeti fragezi

Prajitura cu ciocolata si zmeura

Un desert foarte aromat cu zmeura si ciocolata !

Ardei kapia rosu umplut cu legume si carne de pui

O mancare de toamna usoara!

Specialitate de ardei umpluti cu carne de pui si galbiori

Astazi va aduc varianta de ardei care mi se pare mie ca imi satisface cel mai mult gustul culinar. Stim foarte bine ca atunci...