Pentru a prepara aceasta gustoasa reteta de pesmeciori cu miere, sunt necesare urmatoarele ingrediente: miere, alcool, unt, faina.
Se pune mierea la foc lasand sa dea un clocot. Se ia de pe foc si dupa ce se racoreste bine se toarna alcoolul si se amesteca apoi cu untul sau uleiul si cu faina, avand grija ca aluatul obtinut sa fie potrivit de moale. Se bate pe planseta pana se albeste, apoi se lasa sa se odihneasca 10—15 min.
Din aluatul astfel lucrat, se ia cate o bucatica, se formeaza o perisoara cu diamertul de 5—6 cm, se aseaza pe o tava de copt unsa cu unt sau ulei si presarata cu faina si se da la cuptor la foc potrivit. Se pot pastra timp indelungat la loc uscat.
Se pot pudra cu zahar.
Alte retete recomandate:
Pesmeti cu lamaie
Pesmeti pentru ceai
Pesmeti fragezi
Cand eram copil imi doream foarte mult sa am zmeura in gradina, asa ca bunica a luat 3 butasi de la o vecina, insa la vremea...
Dulceata de zmeuraOrganele de miel se pun la fiert in apa rece impreuna cu cateva boabe de piper,1 foaie de dafin timp de 35- 40 minute.
Drob de miel in foietaj