Pesmeti cu anason

Pentru a prepara aceasta gustoasa reteta de pesmeti cu anason, sunt necesare urmatoarele ingrediente: anason, faina, lapte, zahar, vanilie, oua, unt, drojdie, sare.

Timp pregatire
45 minute
Complexitate
redusa

Ingrediente

  • 1 kg faina
  • 210 g zahar
  • 2 pahare lapte
  • 1 praf de vanilie
  • 5 oua (trei galbenusuri
  • doua oua intregi)
  • 150 g unt
  • 40 g drojdie
  • 1 lingurita anason pisat amestecat cu 2—3 linguri zahar pudra
  • sare.

Mod de preparare

Se amesteca drojdia cu o lingurita de zahar, se adauga un pahar lapte caldut si putina faina, astfel ca plamadeala sa fie moale. Se lasa sa creasca. Cand a crescut de doua ori mai mult decat a fost, se adauga restul de lapte caldut, sarea, ouale, vanilia si untul topit (caldut). Se framanta bine. Se imparte aluatul in doua si se aseaza in forme de chec. Se acopera si se lasa sa creasca la loc cald pana cand formele sunt aproape pline.

Se ung cu ou batut, se dau la cuptor si se coc la foc potrivit. Se scot din forma, iar a doua sau a treia zi se taie cu un cutit felii de grosimea degetului. Aceste felii se aseaza in randuri, una langa alta, intr-o tava de copt si se dau la cuptor caldut ca sa se usuce. Cand feliile sunt uscate, se intareste focul si se lasa sa se rumeneasca. Se scot din cuptor pesmetii si fiecare felie se presara cu zahar pudra amestecat cu anason.


Acesti pesmeti pot fi serviti si dupa o anumita perioada de timp.

Alte retete recomandate:

Tiramisu

Cornulete de post

Mucenici fierti

Oua vopsite in foi de ceapa

Este pentru prima data cand vopsesc oua in foi de ceapa si pot sa spun ca au iesit foarte frumoase.

Cozonac pufos cu aluat oparit

Cozonacul pufos cu aluat oparit se pastreaza moale si pufos si in zilele urmatoare. Aluatul de cozonac se lucreaza foarte...

Drob usor de pui

Drob de pui pentru masa de Paste, se face rapid si cu ingrediente 100% naturale si 100% sanatoase, alaturi de condimentele Kamis

Parteneri
Bucataras.RO

Sfenj (gogosi marocane)

Sfenj (gogosi marocane)
Gustos.RO

Drob de miel in foietaj

Organele de miel se pun la fiert in apa rece impreuna cu cateva boabe de piper,1 foaie de dafin timp de 35- 40 minute.

Drob de miel in foietaj
ReteteCulinare.RO

Altfel de Cozonac cu Nuca

Altfel de Cozonac cu Nuca