Pesmeti cu iaurt

Pentru pesmetii cu iaurt se bate un pahar de lapte batut sau de iaurt, cu ulei si zahar pana se face ca o crema. Se adauga bicarbonatul proaspat cernut, sare, vanilie si faina cat se cere.

Timp pregatire
60 minute
Complexitate
redusa

Ingrediente

  • 1 pahar iaurt sau
  • lapte batut
  • 2 linguri ulei
  • 1 lingura zahar
  • vanilie
  • 1 lingurita de bicarbonat
  • un praf de sare
  • faina cat se cere.

Mod de preparare

Pentru pesmetii cu iaurt se bate un pahar de lapte batut sau de iaurt, cu ulei si zahar pana se face ca o crema. Se adauga bicarbonatul proaspat cernut, sare, vanilie si faina cat se cere. Se framanta si se face un aluat potrivit de moale. Se intinde pe masa de aluat presarata cu faina, o foaie groasa de 1/2 cm, se taie forme rotunde, se asaza pe tava, se coc la foc bun.


Oua vopsite in foi de ceapa

Este pentru prima data cand vopsesc oua in foi de ceapa si pot sa spun ca au iesit foarte frumoase.

Cozonac pufos cu aluat oparit

Cozonacul pufos cu aluat oparit se pastreaza moale si pufos si in zilele urmatoare. Aluatul de cozonac se lucreaza foarte...

Drob usor de pui

Drob de pui pentru masa de Paste, se face rapid si cu ingrediente 100% naturale si 100% sanatoase, alaturi de condimentele Kamis

Parteneri
Bucataras.RO

Orez cu sofran

Risotto allo zafferano ... un preparat tipic zonei Lombardia (Italia) ... pe cat de simplu pe atit de indragit datorita...

Orez cu sofran
Gustos.RO

Drob de miel in foietaj

Organele de miel se pun la fiert in apa rece impreuna cu cateva boabe de piper,1 foaie de dafin timp de 35- 40 minute.

Drob de miel in foietaj
ReteteCulinare.RO

Altfel de Cozonac cu Nuca

Altfel de Cozonac cu Nuca