Pesmeti cu iaurt

Pentru pesmetii cu iaurt se bate un pahar de lapte batut sau de iaurt, cu ulei si zahar pana se face ca o crema. Se adauga bicarbonatul proaspat cernut, sare, vanilie si faina cat se cere.

Timp pregatire
60 minute
Complexitate
redusa

Ingrediente

  • 1 pahar iaurt sau
  • lapte batut
  • 2 linguri ulei
  • 1 lingura zahar
  • vanilie
  • 1 lingurita de bicarbonat
  • un praf de sare
  • faina cat se cere.

Mod de preparare

Pentru pesmetii cu iaurt se bate un pahar de lapte batut sau de iaurt, cu ulei si zahar pana se face ca o crema. Se adauga bicarbonatul proaspat cernut, sare, vanilie si faina cat se cere. Se framanta si se face un aluat potrivit de moale. Se intinde pe masa de aluat presarata cu faina, o foaie groasa de 1/2 cm, se taie forme rotunde, se asaza pe tava, se coc la foc bun.


Tort de inghetata cu caise si ciocolata alba

Am pregatit un tort racoritor cu fructe de sezon.

Placinta cu dovlecei

O placinta cu dovlecei fina, care surprinde si satisface toate gusturile!

Tocanita ungureasca de pui cu cartofi

O mancare gustoasa pe timpul rece

Parteneri
Bucataras.RO

Paine cu faina integrala si mei

 Am mai preparat eu paine cu mei. Imi place textura crocanta a boabelor de mei in paine. Japonezii folosesc painea cu...

Paine cu faina integrala si mei
Gustos.RO

Gem de caise fara zahar. Reteta simpla si naturala.

Gem de caise fara zahar. Reteta simpla si naturala. Descopera cum sa prepari gem de caise sanatos si delicios fara zahar...

Gem de caise fara zahar. Reteta simpla si naturala.
ReteteCulinare.RO

Inghetata de capsuni - racoritoare si cremoasa

Inghetata de capsuni este un desert racoritor si delicios, perfect pentru zilele calde de vara. Preparata din capsuni...

Inghetata de capsuni - racoritoare si cremoasa