Pentru a prepara aceasta gustoasa reteta de pesmeti cu vanilie si susan sunt necesare urmatoarele ingrediente: susan, vanilie, zahar, ulei, faina, bicarbonat.
Pentru pesmeti se amesteca bine zaharul cu uleiul, apa, bicarbonatul, vanilia si susanul. Se adauga faina si se face o coca nu prea tare. Se framanta si se intinde cu vergeaua o foaie groasa de 1 cm. Se taie forme rotunde sau fasii lungi de 6-—7 cm si late de 5—6 cm. (Se pot taia patrate, romburi sau alte forme, dupa plac). Se coc rumen la foc potrivit.
Pot fi serviti calzi sau reci.
Alte retete recomandate:
Prajituri simple
Pasca cu aluat
Prajitura cu visine
Era prea lung titlul sa adaug si sosurile, asa ca am scris diverse, dar de fapt am preparat doua. Fiecare a servit cu sosul...
Cartofi si ficat de pui la cuptor, cu diverse sosuriOrganele de miel se pun la fiert in apa rece impreuna cu cateva boabe de piper,1 foaie de dafin timp de 35- 40 minute.
Drob de miel in foietaj