Pesmeti pentru ceai

Faina se amesteca impreuna cu untul, zaharul, oul si un praf de scortisoara. Se framanta bine aluatul si se lasa in repaus aproximativ 30 de minute.

Timp pregatire
45 minute
Complexitate
redusa

Ingrediente

  • 150 gr faina
  • 70 gr zahar
  • 70 gr unt
  • 1 ou intreg
  • 1 praf de scortisoara
  • stafide

Mod de preparare

Faina se amesteca impreuna cu untul, zaharul, oul si un praf de scortisoara. Se framanta bine aluatul si se lasa in repaus aproximativ 30 de minute. Se imparte apoi in bucati mari, se aplatizeaza, se ung deasupra cu ou si se fac dungi cu furculita. Peste fiecare se asaza cate o stafida si se pun apoi pesmetii intr-o tava, in cuptorul fierbinte.


Se servesc cu ceai.

Alte retete de dulciuri:

Prajitura cu visine

Ciocolata de casa

Prajituri delicioase

Prajitura cu ciocolata si zmeura

Un desert foarte aromat cu zmeura si ciocolata !

Ardei kapia rosu umplut cu legume si carne de pui

O mancare de toamna usoara!

Specialitate de ardei umpluti cu carne de pui si galbiori

Astazi va aduc varianta de ardei care mi se pare mie ca imi satisface cel mai mult gustul culinar. Stim foarte bine ca atunci...