Piscot cu gris si fructe

Ingredientele pentru piscot se amesteca ca de obicei. Galbenusurile se freaca cu zahar. Albusurile se bat spuma tare, apoi se adauga cu grija la galb

Timp pregatire
60 minute
Complexitate
redusa

Ingrediente

  • 8 oua
  • 8 linguri zahar
  • 16 linguri gris
  • Fructe pentru salata( compot
  • capsune
  • banane
  • mure
  • piersici
  • gem de afine)
  • Pentru sos:
  • 1 l lapte
  • 5 linguri zahar
  • 2 pachete zahar vanilat

Mod de preparare

Ingredientele pentru piscot se amesteca ca de obicei. Galbenusurile se freaca cu zahar. Albusurile se bat spuma tare, apoi se adauga cu grija la galbenusuri cu 16 linguri de gris. Compozitia se rastoarna intr-o tava unsa cu unt si se coace la 170°C.

Pana se coace piscotul, se fierbe 1 l de lapte cu 5 linguri de zahar si doua pachete de zahar vanilat si cand piscotul este gata se toarna fierbinte peste el, in tava. Se acopera cu folie de aluminiu pana cand prajitura absoarbe tot laptele si devine aspectuoasa si pufoasa. Nu se asteapta racirea completa, deoarece este delicioasa cu salata de fructe rece ca gheata si cu frisca.

Alte retete recomandate

Oua vopsite in foi de ceapa

Este pentru prima data cand vopsesc oua in foi de ceapa si pot sa spun ca au iesit foarte frumoase.

Cozonac pufos cu aluat oparit

Cozonacul pufos cu aluat oparit se pastreaza moale si pufos si in zilele urmatoare. Aluatul de cozonac se lucreaza foarte...

Drob usor de pui

Drob de pui pentru masa de Paste, se face rapid si cu ingrediente 100% naturale si 100% sanatoase, alaturi de condimentele Kamis

Parteneri
Bucataras.RO

Chiftele in sos de branzeturi

Am vazut la cativa bucatarasi ca au facut chiftele in sos de branzeturi si am stat cu gandul la ele cateva zile. Intr-o zi nu...

Chiftele in sos de branzeturi
Gustos.RO

Drob de miel in foietaj

Organele de miel se pun la fiert in apa rece impreuna cu cateva boabe de piper,1 foaie de dafin timp de 35- 40 minute.

Drob de miel in foietaj
ReteteCulinare.RO

Altfel de Cozonac cu Nuca

Altfel de Cozonac cu Nuca