Piscot cu gris si fructe

Ingredientele pentru piscot se amesteca ca de obicei. Galbenusurile se freaca cu zahar. Albusurile se bat spuma tare, apoi se adauga cu grija la galb

Timp pregatire
45 minute
Complexitate
redusa

Ingrediente

  • 8 oua
  • 8 linguri zahar
  • 16 linguri gris
  • Fructe pentru salata( compot
  • capsune
  • banane
  • mure
  • piersici
  • gem de afine)
  • Pentru sos:
  • 1 l lapte
  • 5 linguri zahar
  • 2 pachete zahar vanilat

Mod de preparare

Ingredientele pentru piscot se amesteca ca de obicei. Galbenusurile se freaca cu zahar. Albusurile se bat spuma tare, apoi se adauga cu grija la galbenusuri cu 16 linguri de gris. Compozitia se rastoarna intr-o tava unsa cu unt si se coace la 170°C.

Pana se coace piscotul, se fierbe 1 l de lapte cu 5 linguri de zahar si doua pachete de zahar vanilat si cand piscotul este gata se toarna fierbinte peste el, in tava. Se acopera cu folie de aluminiu pana cand prajitura absoarbe tot laptele si devine aspectuoasa si pufoasa. Nu se asteapta racirea completa, deoarece este delicioasa cu salata de fructe rece ca gheata si cu frisca.

Alte retete prajituri recomandate

Placinta cu mere

Prajitura cu prune

11 Retete pentru zilele cu dezlegare la peste

Terina de miel in crusta de dovlecei si susan

Un aperitiv special pentru masa de Paste!

Cozonac floare, reteta video

Astazi iti arat pas cu pas cum fac eu cozonacul floare, umplut cu crema de ciocolata si nuci crocante.

Parteneri
Bucataras.RO

Desert prajitura de joi a Octaviei

O  reteta veche, dar delicioasa. Daca v-a ramas cozonac pe care nu il mai mananca nimeni il puteti transforma intr-o...

Desert prajitura de joi a Octaviei
Gustos.RO

Cheesecake fara coacere cu capsuni. Un desert fin si aromat.

Incearca reteta noastra delicioasa de cheesecake fara coacere cu capșuni, un desert racoritor si ușor de preparat....

Cheesecake fara coacere cu capsuni. Un desert fin si aromat.
ReteteCulinare.RO

Obiceiuri si traditii culinare de Florii

Obiceiuri si traditii culinare de Florii