Piscot stratificat cu rom si visine

Se taie migdalele si se prajesc intr-o tigaie fara a folosi unsoare. In apa fierbinte, se spala stafidele. Se scurg visinele si se pun deoparte 12 bo

Timp pregatire
60 minute
Complexitate
medie

Ingrediente

  • 50 g migdale decojite
  • 50 g stafide moi
  • 1 borcan mare de visine
  • 1 piscot de ciocolata/cacao 40 g
  • 100 ml rom
  • 100 g zahar
  • 1 ou
  • ¼ ml lapte
  • 1 pachet budinca de vanilie

Mod de preparare

Se taie migdalele si se prajesc intr-o tigaie fara a folosi unsoare. In apa fierbinte, se spala stafidele. Se scurg visinele si se pun deoparte 12 boabe pentru decor. Piscotul se taie in cubulete 2 x 2 iar jumatate se sfarma intr-un bol de sticla. Se stropeste cu rom, se presara cu migdale, stafide si visine si se pune din nou piscot si rom si se procedeaza la fel. Pentru crema de vanilie, se amesteca zaharul cu galbenusul de ou si se adauga budinca de vanilie amestecata cu 6 linguri de lapte rece. Laptele ramas se fierbe si se adauga treptat la budinca, se incalzeste usor pana devine o creama groasa. Cu un pic de sare, se bate spuma albusul de ou si se adauga la budinca, iar cu compozitia obtinuta se acopera straturile de piscot. Se tine la rece cca 4 ore.

La servire se decoreaza cu visinele ramase, cu frunza de menta si cu frisca.

Alte retete dulciuri recomandate

Galuste cu prune

Ciocolata de casa

Papanasi fierti

Oua vopsite in foi de ceapa

Este pentru prima data cand vopsesc oua in foi de ceapa si pot sa spun ca au iesit foarte frumoase.

Cozonac pufos cu aluat oparit

Cozonacul pufos cu aluat oparit se pastreaza moale si pufos si in zilele urmatoare. Aluatul de cozonac se lucreaza foarte...

Drob usor de pui

Drob de pui pentru masa de Paste, se face rapid si cu ingrediente 100% naturale si 100% sanatoase, alaturi de condimentele Kamis

Parteneri
Bucataras.RO

Desert mucenici umpluti cu nuca

 m-am inspirat de la Jamila https://jamilacuisine.ro/mucenici-umpluti-cu-nuca-reteta-video/  "Aluaturi...

Desert mucenici umpluti cu nuca
Gustos.RO

Drob de miel in foietaj

Organele de miel se pun la fiert in apa rece impreuna cu cateva boabe de piper,1 foaie de dafin timp de 35- 40 minute.

Drob de miel in foietaj
ReteteCulinare.RO

Altfel de Cozonac cu Nuca

Altfel de Cozonac cu Nuca