Piscoturi cu gem

Faina se amesteca impreuna cu untul frecat spuma cu zaharul tos si patru galbenusuri. Se adauga putina sare, albusurile batute spuma tare, 1 lingura d

Timp pregatire
45 minute
Complexitate
redusa

Ingrediente

  • 150 gr unt
  • 250 gr zahar
  • 4 oua
  • sare
  • zahar vanilat
  • 350 gr faina
  • gem
  • zahar pudra
  • 1 lingura de rom
  • 1 albus batut spuma tare

Mod de preparare

Faina se amesteca impreuna cu untul frecat spuma cu zaharul tos si patru galbenusuri. Se adauga putina sare, albusurile batute spuma tare, 1 lingura de rom si zaharul vanilat. Aluatul obtinut se intinde intr-o foaie groase de jumatate de cm si se taie diferite forme geometrice. Se dau piscoturile formate printr-un albus de ou batut si se pun apoi intr-o tava si se lasa in cuptor, la copt. Dupa ce s0au racit, se lipesc doua cate doua piscoturi cu gem intre ele.
Se servesc pudrate cu zahar.

Alte retete de dulciuri:

Inghetata de ciocolata cu piscoturi de sampanie

Cozonaci

Cornulete cu rahat

Dulceata si peltea de gutui

Dulceata si pelteua de gutui sunt usor de preparat, dar care e diferenta intre ele? Din miezul merelor gutui se face...

Conopida pane

O reteta gustoasa si rapida cu conopida. Conopida pane delicioasa servita calda cu un sos rece de smantana cu maioneza.

Varza noua calita in tuci

Toamna in farfurie!!