Piscoturi cu stafide

Untul moale se bate energic cu zaharul. Se adauga apoi un ou intreg si se bate in continuare. Faina se amesteca in compozitie, se adauga apoi stafide

Timp pregatire
45 minute
Complexitate
redusa

Ingrediente

  • 100 gr unt
  • 100 gr zahar
  • 100 gr stafide
  • 115 gr faina
  • putin rom
  • 1 ou

Mod de preparare

Untul moale se bate energic cu zaharul. Se adauga apoi un ou intreg si se bate in continuare. Faina se amesteca in compozitie, se adauga apoi stafidele tinute putin in rom. Se formeaza din coca piscoturi lungi, rotunde, in forma de creioane, se pun apoi pe tava unsa cu unt si presarata cu putina faina. Se pune tava la copt, in cuptorul cald, la foc mediu.


Se servesc langa cafea sau lapte.

Alte retete de dulciuri:

Ciocolata de casa

Lapte de pasare

Chec pufos

Dulceata si peltea de gutui

Dulceata si pelteua de gutui sunt usor de preparat, dar care e diferenta intre ele? Din miezul merelor gutui se face...

Conopida pane

O reteta gustoasa si rapida cu conopida. Conopida pane delicioasa servita calda cu un sos rece de smantana cu maioneza.

Varza noua calita in tuci

Toamna in farfurie!!