Piscoturi sarate

Se amesteca faina cu untul moale, sarea si laptele. Se framanta bine aluatul si se lasa doua ore sa se odihneasca. Se intinde apoi o foaie foarte sub

Timp pregatire
45 minute
Complexitate
redusa

Ingrediente

  • 200 gr faina
  • 125 gr unt
  • 1 lingurita sare fina
  • 4-5 linguri lapte rece

Mod de preparare

Se amesteca faina cu untul moale, sarea si laptele. Se framanta bine aluatul si se lasa doua ore sa se odihneasca. Se intinde apoi o foaie foarte subtire si se inteapa peste tot cu o furculita. Se taie forme rotunde cu ajutorul unui paharel de vin, apoi se pun formele pe o tava unsa cu unt, iar deasupra se ung cu o pana muiata in lapte cu putina sare. Se introduce tava in cuptorul cald si se ung apoi din nou, cand sunt gata piscoturile cu lapte sarat.


Se servesc dupa ce s-au racit.

Alte retete:

Tiramisu

Chec pufos

Prajituri simple

Cozonac floare, reteta video

Astazi iti arat pas cu pas cum fac eu cozonacul floare, umplut cu crema de ciocolata si nuci crocante.

Curcan umplut de Craciun

Daca doresti o reteta de friptura deosebita, pentru masa de Craciun, reteta noastra de curcan umplut este ceea ce cauti. Este...

Carnati proaspeti de porc

Pentru carnati proaspeti de porc carnea de porc se spala si se taie bucati. Usturoiul se curata, se piseaza cu sare si se...